Alles over Bonaire - TouriSTories

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Alles over Bonaire

Onze reizen > Bonaire 2017
 • Bonaire ligt op 9 uur vliegen van Amsterdam. Zowel KLM als ook Arkefly hebben meerdere vluchten naar Flamingo Airport. 
 • Bezoek aan Bonaire is ook handig te combineren met een bezoek aan de andere Caribische eilanden (of Zuid-Amerika).
 • Bonaire is samen met Aruba en Curaçao één van de drie Benedenwindse Eilanden (Nederlandse Antillen), welke in de Caribische zee voor de kust van Venezuela liggen. 
 • Aruba, Bonaire, Curaçao worden ook de ABC-eilanden genoemd.
 • Op Bonaire kunt u gewoon Nederlands spreken. Dat is de officiёle taal. Papiaments is de voertal. Er wordt ook Engels en Spaans hier gesproken.
 • Massatoerisme bestaat niet op Bonaire. Maar er zijn genoeg hotels, appartementen, villa's, bed & breakfast. De meeste accommodaties liggen rondom de hoofdstad - Kralendijk. Dus vlakbij het strand.
Wij hebben voor ons verblijf op het eiland Hotel Plaza All Inclusive Beach Resort Bonaire**** (Van der Valk Hotel) gekozen. Dit hotel heeft de perfecte ligging: naast de luchthaven (maar geen geluidsoverlast van de vliegtuigen plus zeer korte transfer!), centrum Kralendijk ook dichtbij (heerlijk om te wandelen en daar lekker ijsje te eten in de IJssalon Luciano!) en aan één van de mooiste zandstranden van Bonaire. Kan niet beter, toch? ☺
*Hotel Plaza Beach Resort Bonaire (Van der Valk)
*Stukje strand naast het restaurant
Al vlakbij de kust kunt u heel lekker snorkelen! Er zijn heel veel soorten vis in het water: naaldvis, Chirurgus, parrotfish, French Angelfish, etc. Een aquarium naast uw voeten!
Bij het strand van het hotel vliegen pelikanen. En als jullie geluk hebben, dan kunnen jullie van hun mooie foto's maken. Ik heb echt geboft met deze nieuwsgierige pelikaan die op de steiger kwam zitten precies voor mijn neus! Natuurlijk heb ik meteen de kans gepakt om een aantal leuke opnames te maken. Daarvoor moest ik ook op de brandend hete steiger gaan zitten. Ups-s-s! Maar dat was de moeite waard! Mijn nieuwe vriend poseerde heel graag voor mij! ☺
 • Het eiland Bonaire is nog steeds onderdeel van Nederland en is ongeveer 300 km2 groot (of klein). ☺
 • Bonaire is vooral bekend om zijn ontelbare duiklocaties, die jullie langs de gehele westkust van noorden (Washington Slagbaai Nationaal Park) tot het zuiden (de zoutpannen en velden) en ook rond Klein Bonaire vinden. Maar snorkelen is ook een goede manier om de magische onderwaterwereld van Bonaire te ontdekken! Bonaire is een koraaleiland, daarom leven de meeste vissen dichtbij de kust. Jullie hebben twee opties: met een georganiseerde snorkeltocht mee te gaan of de onderwaterwereld op eigen houtje te ontdekken. Wij hebben allebei gedaan! ☺ Wij hebben een zeil/snorkeltocht meegemaakt met Woodwind Catamaran naar Klein Bonaire. Het was ongelooflijk leuk! Zeer goede ervaring en een heleboel mooie foto's! (meer over de snorkeltocht hier...)
Daarna hebben wij een auto gehuurd om ook andere stranden te kunnen bezoeken. Wij kunnen jullie van harte de volgende 3 snorkel locaties aanbevelen:
 1. Playa Palu Grandi (Plaza Resort Bonaire)
 2. 1000 steps
 3. Wayaka 2 (Washington Slagbaai National Park)
Naar onze mening zijn ze wel degelijk de beste op het eiland!!!
 • 1000 Steps. De naam zegt al iets... ☺
Men moet vele treden afdalen om op het strand te kunnen komen. Het strand zelf is lekker rustig en zeker heel mooi! Maar met weinig plek in de schaduw. Er moet ermee rekening gehouden worden, als jullie daar veel tijd willen doorbrengen. De kans is echter heel groot dat jullie hier zeeschildpadden ontmoeten! Leuk, hé?
*1000 steps strand
Bij 1000 STEPS Beach hebben wij zeeschildpadden gezien. Zelfs drie tegelijkertijd! En in het water, en boven water. Ja, ja, jullie hebben het goed gelezen, boven water! Want af en toe zitten deze lieve beesten bovenop de koralen vlakbij de kust waar ze lekker van zeewier kunnen smullen. Dit terwijl de snorkelaars hopeloos naar ze in het water zoeken. 
Slimme beestjes, hé? ☺
"Ik heb je gevonden!" ☺☺☺
Wij hebben met een paar zeeschildpadden ook lekker gezwommen! En toen de zon scheen, konden wij onze beste opnames van hun maken...
Bij het Wayaka 2 strandje, dat zich in Washington Slagbaai National Park bevindt, hebben wij met een paar ongelooflijk grote en mooie vissen gesnorkeld. Dat is zeker een onvergetelijke ervaring! Rainbow Parrotfish. Prachtig!
*Wayaka 2 Beach. Nice snorkel spot and very easy to enter! Picturesque! Beautiful coral!
*Snorkelen bij Wayaka 2 (National Park Bonaire)
 • Hoewel Bonaire een relatief klein eiland is, heeft het toch een aantal mooie bezienswaardigheden behalve snorkelen en duiken:
 1. Washington Slagbaai National Park (met eigen waanzinnige landschappen, enorm grote cactussen, rotsformaties, saliñas en mooie baaien).
 2. Donkey's Sanctuary - het ezel-eco park.
 3. LAC Bay (met eigen mangrovegebied waar jullie een kayaktocht kunnen ondernemen).
 4. Het Gotomeer/Lagun Goto - één van de plaatsen waar flamingo's van dichtbij te zien zijn.
Wij konden zelfs in één vakantie niet alles redden! Een goede reden om nog een keer terug te komen, hé? ☺
*Washington Slagbaai National Park, Bonaire
*Playa Chikitu
*Saliña Matijs
*Suplado Blowhole
Washington Slagbaai National Park is een absoluut MUST voor natuurliefhebbers! Het is zeker de moeite waard om zelfs 2 dagen in dit enorm grote park door te brengen. Er zijn ook twee routes hier: een lange en een korte. Allebei zijn leuk om mee te maken!
Er zijn een aantal mooie baaien waar jullie lekker in de zon kunnen zitten, uitrusten en genieten van de mooie natuur. Sommige stranden zijn ook goed geschikt voor zwemmen en snorkelen.
Washington Slagbaai Park is een echte aanrader! (meer over dit mooie park hier...)
*Boka Kokolishi (Washington Slagbaai National Park)
*Playa Funchi
*Boka Slagbaai
Een paar stranden in het zuiden van Bonaire zijn ook goed geschikt voor zwemmen, snorkelen en duiken. Wij hebben Pink Beach, Margate Bay en Red Beryl bezocht. Ze liggen niet ver van elkaar. (Op Bonaire ligt alles niet zo ver, als je aan het begin denkt. ☺)
 • Pink Beach is een heel ruim kiezelstrand. Gemakkelijk te bereiken per auto of taxi. Een goede plek voor een picknick. Heel lekker om te zwemmen. Wij hebben daar lekker gesnorkeld, een aantal vissen gezien. Maar niks bijzonders. Dus geen foto's van mooie visjes. Sorry. ☺
*Pink Beach
De volgende plek is meer geschikt voor duikers en kite surfers dan voor de snorkelaars (vonden wij). Maar daar zijn mooie mangrove struiken overal. Dus wij hebben een aantal foto's gemaakt, geluncht en weer vertrokken. 
Tja, nog zoveel om te zien op het eiland!!! Bonaire is klein, maar heel mooi!
 • Bonaire is bijna helemaal een beschermd natuurgebied, daarom gelden hier ook strenge regels. Men is verplicht bij het snorkelen of duiken altijd een Stinapa penning bij zich te hebben. Met deze Nature Stinapa penning (10$ voor snorkelen, 25$ voor duiken en snorkelen) draagt men bij aan het behoud van de natuur onder en boven water. Bovendien geeft de penning van 25$ ook een gratis toegang tot het Washington Slagbaai Park. Daarvoor moet men ook zijn identiteitsbewijs en het aankoopbewijs van Stinapa penning meenemen.
Wij hebben onze Stinapa penningen in ons hotel gekocht en meteen aan onze onderwatercamera's vastgemaakt, zodat wij ze altijd bij ons hebben.
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu