Alles over Curaçao... - TouriSTories

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Alles over Curaçao...

Onze reizen > Curaçao 2009
Reisschema:
Amsterdam (Schiphol) - Curaçao
Vluchtduur: circa 9,5 uur
Transfer met een auto: circa 30 minuten
Verblijf: Bahia Apartments & Diving (14 dagen)
                                                                                  augustus 2009
In 2009 hadden wij als huwelijksreis een vakantie gepland naar Bahia Apartments & Diving op Curaçao en hierbij onze ervaringen…
Curaçao is een fantastische bestemming voor een onvergetelijke huwelijksreis of voor een lekker ontspannen strandvakantie. De exclusieve stranden, spectaculaire duiklocaties, bijzondere architectuur en activiteiten, gezellige avonduren met lokale muziek en lekker eten, enz.
* Uitzicht vanaf het balkon van Bahia Apartments
Kortom, volop genieten van uw strandvakantie, exotische flora en fauna en altijd relaxte Curaçaose sfeer! Dat is precies wat Curaçao zo bijzonder maakt!
In het zuid-westen bevinden zich de bekendste stranden van Curaçao zoals de Grote en de Kleine Knip, Playa Forti, Playa Kalki, Playa Jeremi en Playa Lagun.
* Playa Forti
* Playa Lagun
Wat zuidelijker kunt u nog een paar mooie stranden vinden: Cas Abou, Porte Marie, Daaibooi baai. Het is ook de moeite waard om deze prachtige baaien te bezoeken. Paradijselijke locaties!
* Het strand Cas Abou
* Het strand Porte Marie
Bezienswaardigheden van Curaçao
Christoffelpark (=Nationaal Park Christoffel)
Het noordelijk deel van Curaçao is een groot natuurpark met een ongelooflijk prachtige natuur, fraaie uitzichten en veel mooie aandachtspunten...
Het Christoffelpark ligt in het noord-westen van het eiland. Het park biedt u de mogelijkheid om via de eenrichtingsweg (geen tegenliggers) een rondrit te maken door het park. U ziet hier verschillende cactussen, palmen en bloemen...
wellicht ziet u ook nog de WARAWARA - een unieke roofvogel van Curaçao… 
Er zijn ook acht wandelroutes, waar u hazen, hagedissen, parkieten en kolibries kunt tegenkomen.
En indien u het aandurft, kunt u de Christoffelberg beklimmen. De 375 meter hoge Christoffelberg is het hoogste punt van Curaçao!
Als u dit wilt gaan doen, adviseren wij u zo vroeg mogelijk te gaan (park is al open om 7.30). Het is niet aan te raden om veel later te gaan i.v.m. de sterke zon en hoge temperaturen 's middags.
*LET OP:
1. Hoe hoger u komt, hoe moeilijker het wordt om te ademen. Het wordt snel benauwd, want hoe hoger is, hoe minder zuurstof in de lucht zit.
2. Zorg voor veel water en goede comfortabele wandel- of sportschoenen.
3. De klim is voor het grootste deel goed te doen. Het gaat zo makkelijk en plezierig dat u de indruk krijgt dat deze tocht een gewone wandeling is: leuke paadjes, fotostops. Geen uitdaging! ☺ Maar schijn bedriegt! Hoe hoger hoe moeilijker het wordt!
* Kunt u deze gele puntjes op de stenen zien op de rechter foto? Dat betekent dat deze "stenenmuur" de route naar boven is! Ja-ja... We konden ook onze ogen niet geloven! ☺ We dachten eerst dat het iemands grapje was. ☺
Dus LET OP (om teleurstellingen te voorkomen): de laatste 30-40 meter zijn erg moeilijk en de klim gaat via boomstronken en een smalle richel zonder de enige veiligheidsvoorziening. Wij raden mensen met hoogtevrees en/of minder goede conditie af deze laatste meters af te leggen.
Maar durft u het aan, dan biedt de top een uniek 360’ overzicht over het eiland en de omringende zeeën.
Shete Boka Park
Shete Boka Park is een lava plateau gelegen aan de noordwestkust van Curaçao. 
Het gebied grenst aan het Nationale park Christoffelpark en beslaat meer dan 10 kilometer van de ruige noordkust van het eiland.
* Deze rotsachtige kust trekt veel toeristen aan en elke keer toont aan dat dit park tevens een bezoek waard is!
Met de auto kunt u daar via onverharde wegen rondrijden en genieten van een absoluut andere natuurschoon dan in het Christoffelpark: de grillige kustlijn en bijzondere inhammen met natuurlijke “fonteinen” waar de grote oceaangolven zeer explosief en behoorlijk luid tegen de rotsen slaan.
De bekendste en mooiste inhammen zijn: Boka Grandi, Boka Tabla, Boka Kalki en natuurlijk Boka Pistol, een zeer nauwe inham waar de opgestuwde zee met op pistoolschoten gelijkende explosies tegen de kust slaat
Curaçao Ostrich Farm
Een leuke bestemming is de Struisvogel boerderij! 
De Struisvogel Farm is gelegen in een zeer mooi natuurgebied op de weg naar Groot St. Joris in Santa Catharina.
Daar kunt u de Ostrich Safari Tour of Quad Tour ondernemen.
Op deze boerderij kunt u zien hoe struisvogels worden gekweekt van ei tot volwassen dieren.
Tijdens de rondrit in een safari truck over het terrein is er ook de mogelijkheid om de struisvogels te voeren. Voor iemand wie het aandurft natuurlijk... na het leuke verhaal van de lokale reisgids dat de struisvogel het zeer makkelijk kan in één bijt uw arm helemaal kapot te breken. Spannend, hé? ☺
En later kunnen jullie zelf de sterkte van een ei testen ☺ ( meer foto's)
Na deze avontuurlijke excursie, die circa 1 uur duurt, kunt u in het Zambezi restaurant een struisvogelomelet of een struisvogel biefstuk proeven. Dus veel plezier en eet smakelijk! ☺
Zwemmen met de dolfijnen (video)
Een unieke ervaring om met een groepje mensen in een open zeewater bassin te zwemmen met meerdere dolfijnen om u heen die naar u toekomen, die u kunt en mag aanraken. U kunt ook met de dolfijnen wat kleine kunstjes doen, die u heel snel leert van de trainer.
U wordt ook gefotografeerd door een professionele fotograaf, dus niet vergeten om in het water toch lekker te poseren en glimlachen! ☺ Het tweede is wellicht het makkelijkste, want zodra u deze lieve beesten ziet, strekt de glimlach zich vanzelf uit op uw gezicht! 
* Na het zwemmen kunt u bij de balie kijken wat gefotografeerd is en als u deze foto’s leuk vindt en wilt hebben,
kunt u die aankopen. Het zal niet goedkoop zijn, maar goede herinneringen zijn juist belangrijker, toch? ☺
* TIPS:
1) Wees maar niet bang, gedraagt u zich lekker ontspannen en bereid u zich voor om lekker te genieten van wat u voor de boeg staat! ☺ Bent u toch zenuwachtig? Dat is wel begrijpelijk, want al die instructies waarnaar u voor het zwemmen met dolfijnen moet luisteren zorgen ervoor! ☺ “Doe het niet… Raak de dolfijnen op zo’n manier niet aan…” Bla-bla-bla…Hiervan wordt u zeker zenuwachtig!
Maar in het water gaat alles vanzelf goed! Als u uw hart opent voor deze speelse liefjes, als u zich niet bang maar gelukkig voelt, als u vriendelijk bent, dan komt alles vanzelfsprekend goed! Open je hart en voel puur liefde en eindeloos geluk!
2) Neemt u voor deze duik met dolfijnen een goed vastzittende zwemkleding om na bepaalde trucjes niet zonder uw BH, slipje of zwembroek uit het water te stappen ☺
3) Voor vrouwen: Alle sieraden met scherpe randjes liever in uw hotel achter te laten! En ook uw lange nagels kort af te knippen. Dolfijnen hebben zeer gevoelige zachte huid waarin makkelijk krasjes kunnen achter blijven! 
U wilt zeker deze lieve en vriendelijke beesten geen pijn doen!
Bovendien is het gewoon makkelijker hun rugvinnen te pakken tijdens het trucje “kleine reis met dolfijnen” als u korte nagels hebt.  (meer foto's)
Willemstad - de hoofdstad van het eiland - biedt veel leuke plekjes om te fotograferen, namelijk: oude koloniale gebouwen, het havengezicht, de unieke drijvende Koningin Emmabrug, die in de avond heel mooi is verlicht met heel veel lampjes die van de kleur veranderen.
Omdat Willemstad ook een bestemming is voor cruise schepen, heeft het een mooi winkel gebied met een groot aanbod van goud en sieraden , een echte Eldorado voor vrouwen (dus mannen pas op met jullie portemonnees ☺). Er zijn ook veel gezellige restaurantjes en cafeetjes langs het water, met mooie terrasjes en LIVE Music.
Om uit eten te gaan met een fantastisch uitzicht op zee en zonsondergang adviseren wij het gebied aan de Waterfortstraat met zijn leuke intieme restaurants en terrassen aan de zee.
Hoewel Curaçao vriendelijk en veilig lijkt, adviseren wij iedereen toch om op de officiële wegen te blijven en geen eenzame weggetje op te zoeken, helaas hebben wij ook meegemaakt dat een auto op een heel bedreigende manier heeft geprobeerd ons met onduidelijke bedoelingen klem te rijden.
Dus geniet van het eiland en uw vakantie, maar gebruikt u uw verstand en vergeet nooit over de simpele veiligheidsmaatregelen:
1. Laat nooit uw dure bezittingen in de auto!
2. Vermijdt kleine verlaten weggetjes en stranden!
3. Loop niet (alleen) in het donker in de gebieden die niet voor de toeristen zijn bedoeld!
  1. Warm en zonnig klimaat met zo’n gemiddelde temperatuur 27 °C het hele jaar door!
  2. Curaçao ligt buiten de orkaan zone (maar theoretisch kan toch nu en dan door orkanen worden beïnvloed)
  3. Parelwitte stranden
  4. Snorkel- en duikparadijs, beste locaties in het Caribisch gebied!
  5. Gastvrije cultuur
  6. Mooie natuurparken met veel wandelroutes en mooie fotostops
  7. Zwemmen/duiken met dolfijnen
  8. Zwemmen met zeeschildpadden in de baai Playa Lagun
  9. Struisvogels en leguanen voeren
  10. De mysterieuze grotten van Hato
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu