Bahia Apartments & Diving Curaçao - TouriSTories

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Bahia Apartments & Diving Curaçao

Hotels > Curacao
Hotel beoordeling: Bahia Apartments & Diving. Curaçao Nederlandse Antillen 
(augustus 2009; januari 2011)
Het kleinschalig privé appartementen complex met 8 appartementen voor 2 tot 8 personen is gelegen in Blou Lagun aan de noordwest kust van Curaçao en daarmee is zeker uniek gelegen ver weg van alle “toeristische” hotels maar heel dichtbij de nationale parken.
Bahia ligt bovenop een rotsplateau en biedt daarmee een fantastisch uitzicht over de mooiste baai van Curaçao!
Bahia kent een ophaal service: voor slechts $ 20 pp wordt u van het vliegveld opgehaald en netjes bij het complex afgezet.
Transfer duurt circa 40 minuten.
* De eigenaren van het appartamenten complex Bahia zijn Nederlanders, heel vriendelijke mensen.
Het complex is kleinschalig maar ruim voldoende voor het beperkt aantal mogelijke gasten, heeft een eigen restaurant (of ze noemen het eigenlijk De Bahia Beach Bar) met beperkte openingstijden en een kleine kaart wat u de mogelijkheid geeft om even lekker wat te eten zonder direct in de auto te moeten stappen. 
Bahia Apartments & Diving, zoals de naam al zegt, beschikt over eigen PADI duikschool dus ook voor (beginnende) duikers een ideale locatie, zeker omdat voor de kust een fantastisch rif ligt op max. 15/18 meter diepte waar ik de meest mooiste koralen, vissen en schildpadden heb mogen zien. Verder biedt de duikschool de mogelijkheid om ook op andere plaatsen rond het eiland te duiken. 
De 8 appartement zijn verdeelt over het complex op de begane grond en eerste verdieping en hebben allemaal zeezicht.
6 van de appartementen zijn voor 2 personen en 2 appartementen kunnen door max. 8 personen worden gehuurd.
De inrichting is eenvoudig, schoon en voorzien van alle basis voorzieningen, benodigdheden en airconditioning (per gebruik te betalen).
Wilt u niet gelijk met boodschappen gaan slepen dan kan Bahia op verzoek en tegen betaling uw koelkast voorzien van de eerste levensbehoeften zodat u direct kan genieten van uw vakantie. 
Het is best wel handig, want als u laat in de avond komt, dan hebt u tenminste iets voor uw eerste ontbijt in Bahia! ☺ Dan kunt u vroeg in de ochtend (want u staat zeker heel vroeg op wegens het tijdverschil tussen Nederland en Curaçao! ☺ ) onmiddellijk lekker van de mooiste baai van Curaçao eiland gaan genieten in plaats van zich zorgen te maken dat u helemaal niks te eten en drinken heeft. Een goed perspectief, toch? ☺
Later kunt u een auto huren en zelf gaan boodschappen doen, zonder haast, lekker op uw gemak!
De Bahia Beach Bar heeft een leuk terrasje met een schitterend uitzicht op de baai van Lagun. Leguanen komen ook hier op het terrasje lekker van de zon te genieten en als u het durft, kunt u ze uit uw hand voeren. Af en toe kunt u vanaf het terras zeeschildpadden zien zwemmen in de baai. Wat een fantastische plek is deze baai, zeg! 
's Avonds wordt die ook verlicht, wat zeker voor een sprookjesachtig effect zorgt.
Heel leuk om mee te maken is de Curaçaose avond die op donderdag avond plaatsvindt bij de Bahia Beach Bar: lekker eten (de ene week als een diner, de andere week als een BBQ) met lokale bands en optredens, een “must” om van een avond lekker voor de deur/balkon te genieten. ☺

Via een trap (of indien dit een probleem is via de weg) is de lagune te bereiken en wij moeten eerlijk zeggen dat wij op al onze vakanties geen mooiere plek op de wereld hebben gevonden waar de zon, zand en de zee op zo’n harmonische manier samen komen. Het strand is klein maar schoon en voorzien van gratis ligbedden (als u de gast van Bahia Apartments & Diving bent, als niet- dan zijn de ligbedden te huur). 
Het strand loopt heel geleidelijk over in de zee en is het voor wie dan ook ideaal om te zwemmen, snorkelen en/of duiken. Maar u moet zeker uw waterschoentjes niet vergeten! Zonder waterschoenen kan hier zeer moeilijk zijn, want er zijn veel scherpe koralen op de bodem… ☺ 
Maar deze koralen zorgen ervoor dat deze baai een unieke duik en snorkel locatie is waar u elke dag zeeschildpadden kunt tegenkomen.
Door de hoge steile rotswanden aan beide zijden is er in en onder water een unieke verzameling van planten, vissen, schildpadden, enz. Kortom, wilt u naast de zon en het strand ook van onderwaterwereld genieten is dit strand van Blou Lagun een echte aanrader! 
Indien u meer van het eiland wilt zien, is een auto op deze locatie huren een noodzaak; er is wel openbaar vervoer maar dat rijdt onregelmatig en net niet waar en wanneer jij dit nodig hebt. ☺
Auto verhuur kunt u of op het vliegveld of zelfs vooraf via het reisbureau regelen, of kunt u het aan Bahia overlaten. Lekker makkelijk, hé? En als u aankomt op het appartementencomplex staat uw auto al voor u klaar, geen gezeur met openingstijden en aflevering! Alles wordt door Bahia geregeld!
Met uw auto bent u in 10 minuten in het dorpje Barber waar een pin automaat en een kleine winkel aanwezig is. 
De winkel heeft alle basis dingen die u nodig heeft. Wilt u uitgebreid boodschappen doen/winkelen dan moet u naar Willemstad. (+/-45 minuten)
Met de auto bent u vrij om heel veel mooie locaties te bezoeken zoals:
- het nationaal Christoffelpark met de hoogste berg van Curaçao;
- Sheta Boka Park met zijn grillige oostkust en lava plateaus waar de zee met geweld op de rotsen beukt en fantastische water fonteinen laat zien;
- Maar ook Willemstad: het beroemde dolfijnen park en de Struisvogel Boerderij en natuurlijk ook gewoon genieten van de mooie stranden, uitzichten en natuur wat u overal op dit mooie eiland vindt.
- Unieke lokatie, waar mensen hand in hand met de natuur gaan! Tropische planten en bloemen, zeeschildpadden die regelmatig naar de baai van Lagun komen, kleurrijke vogels, papengaaien, kolibries, leguanen die hier en daar verschijnen, zorgen voor een onvergetelijke vakantie in absoluut harmonie met de lokale flora en fauna!
- Het appartementencomplex is compleet en eenvoudig, verwacht dus geen extra luxe van 5* Hotel. Maar de fantastische ligging is meer dan 5 sterren waard! ☺
  1. Auto huren is hier een absoluut MUST!
  2. Zorgt ervoor dat u uw waterschoenen en DEET insect afwerende middelen meeneemt.
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu