Cactus Hotel 4* - TouriSTories

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Cactus Hotel 4*

Hotels > China. Hainan.
Hotel beoordeling: Cactus Hotel****. Hainan China (mei 2014)
Uiteraard één van de mooiste locaties van Yalong Bay Resort! U kunt hier zeker van het schilderachtige landschap genieten!
Het hotel is omringd door de bergen en kijkt naar het meer met lotus bloemen. 
Naar het strand kunt u op het padje circa 1,5 km rond het meer  lopen. Of u kunt meerijden in een leuk golfkarretje van het hotel. Deze service is gratis.
Maar af en toe kan er een rij van toeristen staan om deze service te gebruiken, dus u moet even wachten. Er rijden maximaal 2 a 3 karretjes heen en weer
Ze kunnen 4-5 personen naar het strand van Cactus Hotel meenemen.
Panorama Cactus Resort Sanya by Gloria
Cactus Hotel, Yalong Bay
Cactus Hotel staat in een heel pittoreske plek, bijna aan het eind van de toeristische zone.
Maar toch niet zo ver van de winkel- en restaurantcentra naast het plein met een grote Transformer. Dit plein vindt u zoals u naar het strand loopt, maar u steekt de weg niet over en slaat rechtsaf. Na een paar kilometer ziet u het plein met allerlei winkels, supermarkten, cafés en restaurants.
De wandelweg naar het Transformer plein toe en terug kan voor u een leuke avondwandeling zijn.
Groot, heel groen en mooi. Er zijn veel gezellige plekjes en hoekjes met hangstoelen en hangmatten.
Fontein en vijver met grote koi karpers voegen wat extra charme toe aan dit hotel. Er is een speeltuin voor kinderen en ook een kinderzwembad in Cactus.
Voor zijn gasten heeft Cactus Resort een aantal restaurants en bars.
Cactus Resort Sanya by Gloria beschikt over de grootste zwembad van Yalong Bay dat tot 23.00 werkt. Het zwembad is gevuld met warm water. Wellicht is het leuk voor avondduik, als buiten temperatuur een beetje minder wordt, maar zeker helemaal niet afkoelend s'middags. Daarom hebben we in het zwembad één keer gezwommen, vonden het een aparte ervaring en wilde het niet meer herhalen. Chinese gasten daarentegen vonden het heel leuk om de hele dag en de hele avond in het zwembad door te brengen. Ok, succes daarmee! Smaken verschillen...☺
Er zijn kamers:
-zonder balkon (Superior Mountain View; Superior Garden View), 
-met balkon  (Deluxe Pool View; Deluxe Garden View; Deluxe Lake View; Super Deluxe Lake View) 
-en een aantal Suites (Superior Suite; Ocean Suite; Grand Deluxe Family Suite)
Voor onze reis hebben we Deluxe Pool View gekozen, dus een kamertje met balkon. Deze kamer is natuurlijk wat duurder dan die zonder balkon.
Maar eerlijk gezegd heeft het balkon hier geen nut. U wilt toch op het balkon niet zitten, omdat het te warm buiten is. 
In dit klimaat is het echt een groot plezier onder de airco te gaan zitten als u de kans krijgt!
Bovendien komen af en toe grote "vliegende objecten" naar uw balkon en vervolgens naar uw kamer,
dus het is beter om uw balkon dicht te houden en gewoon van uw airco in de kamer te genieten.
Helaas wisten we dat van tevoren niet! Misschien konden we wat centjes besparen voor iets anders in plaats van voor het balkon extra te betalen. 
Maar goed, vooruit...
De enige plus wellicht van balkon te hebben is dat u uw natte kleding daar kunt ophangen om een beetje te laten drogen.
Waarom een beetje? Omdat het klimaat zo vochtig is dat niks hier absoluut droog wordt. En als het in de nacht nog regent, dan krijgt uw kleding helemaal geen kans!
Kamers zijn een beetje gedateerd, zoals ook in principe het hotel zelf, wat wel jammer is: het hotel heeft zo'n mooie lokatie en territorium en het klopt gewoon niet, want u verwacht veel meer ook van binnen faciliteiten...
Elke kamer bevat een haardroger, thee- en koffiefaciliteiten en een weegschaal. Wellicht wil het hotel niet dat zijn gasten te veel overgewicht krijgen.
In principe is het wel begrijpelijk! Chinese toeristen eten 3 keer meer dan Europese gasten. Na een heel stevig ontbijt kunnen ze al in 1 uur weer op het strand grote kommen met Chinese noedels zitten eten...of chipjes...of saucijsjes met brood...of...deze lijst kan lang worden!
Zo langzamerhand zijn we naar ons volgende onderwerp gekomen over restaurants en bars...
In het hoofdrestaurant kunt u uw uitgebreide ontbijt hebben: salades, omeletten met een verschillende vulling, rijstnoedels, verschillende chinese pasteitjes en fruit.
Bij Chinesen zijn vooral populair rijstnoedels, pasteitjes en watermeloen. De laatste nemen ze met een bergje op een grootst bord! 
Watermeloen is echt zoet en lekker.
Lobby restaurant (= Atrium Cafe) serveert s'avonds buffet, rijk met zeevruchten, BBQ vlees. Tapbier is ook inclusief. 
Maar het is best wel duur in vergelijking met de prijzen als u gaat buiten eten in kleine cafeetjes of lokale restaurantjes.
Er staan ook tafeltjes buiten (= Resort Diner restaurant), waar u een mooi uitzicht kunt krijgen over het territorium van Cactus Hotel met zijn kleurrijke fonteintjes.
Daar kunt u de Sichuan en Cantonese keuken proeven en van de muziek genieten, gespeeld door de Philipijnse bands en zangers. 
Zandstrand met ligbedden, matrassen en parasols.
Klein cafeetje is ook aanwezig. Daar kunt u drankjes kopen, ijsjes en kleine hapjes.
Het enige, wat we heel raar vonden, is dat geen WC op het strand is! 
Er is ook geen handdoeken service, maar u kunt grote badhanddoeken uit uw kamer naar het strand meenemen. Het is toegestaan.
Hoewel loopt u een risico dat uw handdoeken niet gewisseld worden voor nieuwe.
U hebt in uw kamer ook een witte badjas. Chinese toeristen dragen die badjas naar het strand of als ze naar het zwembad gaan.
De zee is helder en schoon, daar staat Yalong Bay bekend voor. Maar in mei begint al een seizoen van grote golven en de sterke stroming, dus of bijna of helemaal onmogelijk om te zwemmen. De strandwacht kan u verbieden om te gaan zwemmen. Soms trekken ze zefs een roodwit lint langs de zee en ze fluiten u terug, als u de zee in wilt gaan.
Daarom is het goed om te weten wanneer op Hainan de zee stil is.
We hadden geluk van één rustige dag te hebben om lekker te zwemmen en volop van de zee te genieten, maar deze enige dag was toch niet genoeg!
Andere dagen was storm op de zee en we konden af en toe alleen maar met de golven mee springen tot onze knieёn of de taille in het water staand. ☺
Chinese toeristen wilden elkaar fotograferen in allerlei posities met de zee op achtergrond meer dan in de zee stappen. En dat is wel begrijpelijk!
De meerderheid is heel bang om te zwemmen, het is zeker geen zwemvolk! 
Daarom hebben ze allemaal grote zwembanden of zwemarmbandjes, maakt niet uit of het een kind is of een volwassene man. Zelfs in het zwembad waar het water is tot uw taille zwemmen ze met grote zwembanden! Het is precies wat we bijzonder en opvallend vonden op Hainan. Grappig, hé? ☺
Wat service betreft, moeten uw verwachtingen niet te hoog zijn.
Het personeel werkt niet altijd netjes: of de schoonmaak van de kamer niet goed genoeg is, of ze kunnen vergeten een paar van verse handdoeken achter te laten, of in plaats van 2 badjassen krijgt u er één, of u klaagt dat de weegschaal in uw kamer niet werkt en ze brengen een andere weegschaal, maar ook niet werkend... Dus allerlei absurde situaties kunt u hier meemaken.
Het personeel spreekt geen andere taal behalve Chinees wat communicatie nog moeilijker maakt! U kunt alleen maar gebarentaal gebruiken. Als iets over cijfers gaat, kunt u op calculator cijfers typen en daarna cijfers laten zien, of een stuk papier en een pen gebruiken. ☺
Er zijn nog een paar lokale gidsen in het hotel aanwezig, maar voor Russische groepen! Die spreken  min of meer Russisch
omdat de grootste deel van toeristen op Hainan zijn uit China zelf (90%) en Rusland (9,5%)!
Toeristen uit Europa kunt u heel zelden tegenkomen ( 0,5%), dus verwacht hier geen Europese talen te horen...
Hoe het ook zij, vergeet het niet dat Chinezen zeer moeilijke onderhandelaars zijn!!! Zelfs als u met hun dezelde taal spreekt! ☺ 
Soms is het beter iets door de vingers zien dan met Chinezen proberen te onderhandelen. ☺
Plussen: 
Prachtige lokatie!!! 
- Het mooie en zeer groene territorium
- Grootste zwembad in Yalong Bay
- Mooi zandstrand, waterschoenen zijn hier helemaal niet nodig
- Schone en heldere zee
Minnen:
- Hotel is een beetje gedateerd, moet opgeknapt worden
- Het strand ligt op een afstand van circa 1-2 km
Geen WC op het strand!!!
- Warm water in het zwembad, u kunt daar niet afkoelen
- Moeilijke communicatie met het personeel
1. Buiten het hotel eten is veel goedkoper. We adviseren u naar het Transformer plein gaan, daar kunt u lekker eten in één van de restaurantjes en iets kopen in een supermarkt: flessen water, drankjes, fruit, koekjes, enz. Kortom, alles wat u naar uw hotelkamer kunt meenemen.
2. Restaurant Harbin - de beste chinese "dumplings"! Veel variaties van vulling! Lekker en goedkoop!
3. Mango's, ananassen, kokosnoten... Alles is ongelooflijk lekker op Hainan!!! Zo lekkere mango's en ananassen hebben wij nog nergens in de wereld gegeten! 
Dus verliest uw kans niet om volop van tropisch fruit te genieten! 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu