Casela Park. Mauritius - TouriSTories

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Casela Park. Mauritius

Onze reizen > Mauritius 2016
*CASELA PARK - WORLD OF ADVENTURES! (Safari Kingdom)
Casela Park - WORLD OF ADVENTURES! Het biedt aan zijn gasten heel veel interessante programma's en activiteiten aan. Kameel Safari, Paard Safari, Quad/Segway, Canyon Swing, Ziplines en Nepalese Bridge, Giraffen en Papegaaien voeren, Interactie met leeuwen en tijgers, Interactie met hun welpen, Interactie met Serval en Caracal, etc. Maar het beste en absoluut fantastische programma is WALK WITH LIONS! Heel veel toeristen van de hele wereld komen hier naartoe speciaal voor deze unieke ervaring! (*over onze wandeling met leeuwen kijk hier...)
*Absoluut uniek programma: Walk with lions!!! Super leuke, ongelooflijke en onvergetelijke ervaring!
CASELA bevindt zich op het zuidwestelijk deel van het eiland. Dit natuurpark is enorm groot! 250 hectare. Het park is elke dag geopend vanaf 9.00 en tot 17.00, behalve op 25 december en 1 januari. Maar jullie moeten er de rekening mee houden, dat de beste, indrukwekkendste programma's  's Zondags niet werken. Daarom is het wellicht beter een andere dag te kiezen voor jullie bezoek. 
*Petting Farm/Giant Tortoises
*Petting Farm: geiten, schapen, reuzenschildpadden, ganzen, eenden, kalkoenen en konijnen...
Voordat jullie naar Casela Park gaan, is het zeker goed eerst met de site van het park kennis te maken. www.caselapark.com/en/
Elke activiteit heeft eigen tijden en prijzen (apart van het entreeticket). Zo kunnen jullie alles goed plannen, de beste programma's uitkiezen en meteen boeken, goed uitrekenen hoeveel zo'n dag jullie zal kosten. 
Zonder deze speciale programma's, die tegen extra betaling zijn, wordt jullie dag niet zo leuk en indrukwekkend. Want Casela is op zich een groot dierenpark: dieren en grote kooien. Niks bijzonders. Goede foto's maken is ook bijna onmogelijk. Maar alles verandert in een ogenblik, als jullie extra geld willen uitgeven en kopen programma's van Interactie met dieren. Dan kunnen jullie in de kooi binnengaan, dieren aaien, vogeltjes voeren, etc. Jullie worden ook met ze gefotografeerd. Leuk, hé? ☺
Dus absoluut andere ervaringen en emoties!
*Ongeveer zulke opnames kan je maken zonder speciale programma's van "Interaction with animals", die door het park aangeboden worden, maar natuurlijk tegen betaling!!!☺
*Caracal, serval en hyena
Kijk eens, hoe mooi zijn staart is!!!
*Soms een goede camera en tenminste 10x ZOOM kunnen echt helpen een paar leuke opnames van dieren te maken. ☺
Jullie kunnen in één dag een aantal programma's kiezen. Bijvoorbeeld: Interaction with lion cubs, Walk with the Lions, Giraffe Feeding en Camel Safari. Het belangrijkste is dat jullie genoeg tijd tussen deze programma's nemen om vanuit één deel van het park naar het andere te kunnen komen. CASELA PARK is enorm groot! Er rijden zelfs speciale bussen tussen DISCOVERY CENTRE, BIG CATS, PETTING FARM en SAFARI KINGDOM. 
Sommige programma's kunnen jullie ter plekke kopen (Big Cats Activities): Interaction with lion cubs, Interaction with Caracal, Interaction with a tiger, Interaction with Serval, Big Cats Drive Thru=Safari tegen betaling enzovoort.
Bij elk programma van Interactie met de dieren werken fotografen van het park. Jullie kunnen altijd de beste foto kiezen om te kopen. Of alle opnames op een USB-stick. Het kost een beetje meer dan één foto, maar het is wel degelijk beter en praktischer. ☺
*Interactie with lion cubs is mogelijk alleen 's ochtends en tot 11.30!!! Dus pak je kans! Ze zijn zo lieeeef! ☺
Interaction with lion cubs is mogelijk alleen tot 11.30. Daarom is het beter om meteen naar dit deel van het park (Big Cats Activities) te gaan. Wij zelf waren ietjes te laat. Tja, jammer! Het is ons niet gelukt om deze lieve donzige katjes te aaien. Wij konden nauwelijks een paar snelle opnames maken voordat de welpen werden weggebracht. 
Helaas zijn wij begonnen in het Vogelpark/BIRD PARK, waar wij circa 1 uur hebben doorgebracht. Daarom kwamen wij te laat naar BIG CATS ACTIVITIES. In principe kan je vogeltjes makkelijk aan het eind van je dag in CASELA gaan kijken. Al na alle interessantste programma's van Interactie met dieren. Geen probleem. 
Maar goed, wat gebeurde, dat is al gebeurd! Wij kunnen niks meer veranderen of de tijd terugdraaien. Wij waren simpelweg niet goed voorbereid en wisten niks over kleine leeuwtjes.  Volgende keer beter, hé? ☺
*Nature Kingdom: Bird Park
*Zoveel vogeltjes hier! Maar wij moeten toch ervandoor. Het park is enorm groot. Het is nog veel meer om te zien!
*Er zijn heel veel mooie plekken in Casela Park! Hier en daar lopen deftige pauwen. Felgroene hagedissen zijn ook hier vaak te zien. Leuk! NATURE KINGDOM!
Zoals wij al hebben gezegd, er zijn speciale bus routes aangelegd in Casela Park. Jullie kunnen makkelijker en sneller bijvoorbeeld uit Big Cats Activities-deel naar Safari Kingdom. Daar kunnen jullie meedoen aan een gratis Safari, die al in de prijs van jullie entreeticket is inbegrepen. Zeker een aanrader!!! 
*Wij gaan op SAFARI!!! Hoera! ☺
Safari duurt circa 40-45 minuten. Het is geen Zuid Afrika, maar voor het park is helemaal niet slecht. Jullie zitten in een bus natuurlijk samen met een fotograaf. Kan niet anders. Dus na de safari kunnen jullie heel leuke foto's kopen. Vooral met de struisvogels! Ongeveer zo iets... ☺
Maar tijdens de safari zullen jullie niet alleen struisvogels zien. Er zijn ook wat andere dieren daar...
*En weer struisvogels!)))
Quad Safari is wellicht wat leuker en indrukwekkender dan een gewone gratis Bus Safari. Hoewel ze ook op dezelfde weg rijden, lijkt het dat ze toch wat dichter bij de dieren mogen komen. Langs onze bus is ook zo'n groep toeristen op quads gereden. Tja, wie betaalt, die bepaalt.
45 minuten zijn snel voorbij! En wij gaan al terug. Onze safari tocht is afgelopen. Jammer! Was leuk. Wij hebben ervan genoten!
Nu gaan wij naar giraffen. Het Giraffe Platform staat ook hier, in Safari Kingdom. 
Misschien hebben wij geluk dat iemand ze precies nu aan het voeren is? Dan kunnen wij ze van dichtbij zien en fotograferen. Want wij hebben zelf het programma Feeding Giraffe helaas niet gekocht. 
*Giraffe Platform, waar "Giraffe feeding" plaatsvindt...
Helaas! Toen wij daar naartoe kwamen, voerde niemand de giraffen. Wellicht gebeurt het op andere tijden. Jammer! Wij hadden de tijden van tevoren niet bekeken. 
Giraffen waren toen te ver van ons. Wij hebben alleen maar een paar snelle foto's gemaakt met behulp van onze 10x ZOOM. En dat was het. OK, dan gaan wij verder. Wat hebben wij nog niet gezien?
*Tja, dan gaan wij naar nijlpaarden kijken. Misschien daar hebben wij meer geluk dan met giraffen)))
*Toch gelukt! Een klein nijlpaardje gezien. (En niet alleen zijn neusgaten uit het water gestoken. ☺)
Ons bezoek aan Casela kwam tot een eind. Wij moeten terug naar ons hotel. Heleboel foto's en video's gemaakt en gekocht. Het betekent dat de dag zeker is geslaagd! ☺ 
Heel blij en tevreden gaan wij naar de uitgang van dit prachtige Natuur- en Avontuurpark. Als wij ooit terugkomen op Mauritius, dan komen wij zeker nog een keer naar Casela, naar dit mooie park vol van leuke verrassingen en onverwachte avonturen!
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu