Cuba 2018: Catamaran+dolfijnen - TouriSTories

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Cuba 2018: Catamaran+dolfijnen

Onze reizen > CUBA
Alweer een mooie dag en gelukkig deze keer niet zo vroeg. De bus kwam om 9.00 om ons op te halen en de rit naar de haven was minder dan 10 minuten. Een lekker ontspannen begin dus. ☺
De boot ligt al klaar en na wat instructies kiezen wij het ruime sop op weg naar de dolfijnen. De zee is rustig. Wij hebben een mooi plekje op het voordek gevonden, dus heerlijk genieten van de zeewind en het uitzicht. We zijn in een goede bui en klaar voor nieuwe avonturen!
Na een half uurtje kwamen wij aan bij een kunstmatig eiland waar al diverse boten lagen afgemeerd. "Ok", - dachten wij, - "dat wordt een rommeltje!" ☺
Maar nee, hoor. Het leek erop dat men alles heel goed onder controle had. Een andere boot maakte plaatst, en voor wij het wisten stonden wij aan de rand van een bassin waar een aantal dolfijnen (helaas niet zo vrij zoals op Curaçao) zwommen.
*Onze eerste stop was Rancho Cangrejo, een dolfinarium gebouwd in het midden van de oceaan, waar je met dolfijnen kunt knuffelen.
Overal stond "fotograferen verboden", maar wij hadden toch onze camera’s meegenomen en als verwacht niemand zei er iets van, dus konden wij ook een paar foto’s en kleine video’s maken.
De ontmoeting met de dolfijnen was ook prima georganiseerd, alle mensen stonden op één lijn en de dolfijn deed zijn kunstjes en iedereen kreeg aan het einde een zoen. Leuk!
Maar Cuba zou Cuba niet zijn als je niet tegen een kleine tip wat extras kan doen! Dus na wat afspraakjes met de trainer en de fotograaf was mogelijk om zelfs twee rondjes te zwemmen met de dolfijn Mara. Die positieve emoties zijn onbetaalbaar! En de uitdrukking op mijn gezicht spreekt voor zich.
De dag kon al niet meer stuk! ☺
Wat is 20 euro in vergelijking met deze emoties??? ☺
Na het Dolfinarium hebben wij onze weg vervolgd naar de snorkel locatie, ergens net voor een Bounty eiland - Cayo Blanco - met parelwitte stranden...
Omdat wij eigen snorkeluitrusting hadden, waren wij als eerste in het water maar helaas was daar heel diep en er waren bijna geen koralen, dus veel vissen zagen we niet. Maar toch lekker gesnorkeld en een paar vissen plus een grote barracuda gezien!
*Daar in de verte is het paradijselijke eiland Cayo Blanco!
Van het snorkelen naar het eiland voor de lunch was maar een korte trip. Aangekomen op Cayo Blanco zagen wij een heel grote lijn mensen in de kantine die op de lunch (buffet) stonden te wachten. Wij waren daar snel klaar mee! Zoveel tijd verliezen op zo’n mooi eiland? No way! Zonde! Dus we hebben snel besloten dat wij lekker makkelijk zonder lunch konden! Want men beloofde dat we al op 16.30 naar ons hotel terug zouden komen. Bovendien kregen we aan boord van onze Catamaran ook een paar hapjes: koekjes met jam en garnalen chips.
Dus we gingen rechtstreeks naar het hagelwitte strand! Voor 2 CUC bedjes geregeld en daarna voor 10 CUC twee ananassen met daarin een heerlijk Piña Colada! Dus 5 CUC per stuk.
En ons dagje is helemaal perfect geworden!
*Het witte strand van Cayo Blanco...
Na wat zwemmen in het lekker warme water en foto’s maken wilden we nog een paar Piña Colada’s! Dus we hebben onze ananassen opnieuw laten vullen, nu al voor slechts 6 CUC in plaats van 10. (Ook daar doet men aan recyclen.☺)
Na 2 uur heerlijk genoten te hebben van de zee, de zon en diverse Piña Colada’s moesten wij terug naar onze boot. Time flies if you're having fun! ☺
*Leuk barretje op het eiland...
Mensen, die eten boven zwemmen hadden verkozen, kregen maximaal 30-40 minuten op het strand. Jammer, vonden we. Maar ja, smaken verschillen. Iedereen kiest wat hij wil, wat hij belangrijker voor zichzelf vindt.
Wij waren in ieder geval hartstikke blij met onze keuze! ☺
De tocht terug was goed en gezellig. Kortom, een leuk dagje uit, een mooie ontmoeting met dolfijntjes, een mooi paradijselijk strand met de lekkerste Piña Colada’s ooit! Klinkt als een aanrader, toch? ☺
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu