Cuba 2018: El Nicho-Trinidad-Cienfuegos - TouriSTories

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Cuba 2018: El Nicho-Trinidad-Cienfuegos

Onze reizen > CUBA
Zo dat doet even pijn, heel vroeg opstaan! ☺
Want de bus komt al om 6.15 en zo begint onze heel lange dag vol leuke verrassingen.
Gelukkig een kleine groep deze keer! Dus al snel laten wij het toeristische Varadero achter ons en rijden richting het zuiden, het echte Cuba in. Op weg naar ons eerste stop, een mini boerderij met een leuk restaurant en een koffiebar waar wij ons ontbijt kregen geserveerd. Lekkere broodjes, een glas vruchtensap en even de benen strekken. Na een kleine wandeling en een paar foto’s hier en daar nog even een lekker kopje espresso van Cubaanse koffiebonen en weer op weg.
De volgende stop is naar El Nicho, het natuurgebied met een paar mooie watervallen. De weg is lang (maar dat wisten wij van tevoren) maar zeker niet vervelend, de natuur waardoor wij rijden is prachtig, wat een mooi land! Lage bossen wisselen af met suikerriet- en citrusplantages, rijstvelden en de typisch Cubaanse dorpjes. 
Na een grote klim en afdaling door de bergen komen we aan op onze bestemming. Wat mooi! Wat een natuur! En de gids geeft aan dat we genoeg tijd krijgen. Maar toch wel dicht bij elkaar moeten blijven.
Wat een natuurpracht!!!
*El Nicho Watervallen, CUBA
Maar goed, na een mooie wandeling langs heel mooie watervallen kwamen wij bij een klein meertje met weer een prachtige waterval waar wij ook konden zwemmen. Dat was helemaal fantastisch na de busrit en de hoge temperatuur in het dal! Heerlijk fris en helder water. Camera’s mee, lekker gezwommen, mooie foto’s gemaakt en voldoende tijd gehad.
Lunchtijd! Bij deze mooie plek is natuurlijk ook een restaurantje met goed eten, live music en tijd om ons om te kleden en alles te laten drogen.
En weer op weg, nu naar Trinidad, een stad aan de Caribische kant van Cuba, een openlucht museum van Spaanse architectuur. Deze door Unesco beschermde stad lijkt stil te staan in de tijd, met zijn kleurrijke straten en schitterende koloniale gebouwen.
*Trinidad
Aangekomen in Trinidad werden wij (natuurlijk) eerst weer via een of ander souvenir shopje geleid, waar wij wat konden proeven, kopen (en naar het toilet). Even waren wij bang dat dit het was, maar nee, hoor! Gelukkig niet! ☺
In alle rust een mooie wandeling gemaakt door het oude centrum van Trinidad met zijn monumentale gebouwen, oude kerken en een mooi plein.
Vanuit Trinidad hebben wij onze reis via de kustweg vervolgd naar Cienfuegos, voor een wandeling in een verrassend moderne en indrukwekkende stad met een heel mooi centrum en een afwisseling van oude en nieuwe gebouwen.
Cienfuegos heet de "parel van het zuiden". En terecht!
Nu met de bus naar de mooie baai om even van het uitzicht te genieten, vervolgens naar de jachthaven, waar wij in een prachtig oud gebouw ons diner hebben gehad. Leuk!
Het is al laat en donker en we moeten nog 175 km naar ons hotel! Wauw! Gelukkig hadden wij twee zeer ervaren chauffeurs bij ons, die ons uiteindelijk na middernacht veilig en wel hebben teruggebracht naar ons hotel.
Een lange dag en een ietsepietsie vermoeiende excursie (niet te doen samen met kinderen en niet geschikt voor mensen met fysieke beperkingen), maar zeker de moeite waard om te ondernemen als je in één dag zowel de mooie natuur van Cuba, als ook twee prachtige Cubaanse steden wilt zien. Daarom levert deze excursie de grootste hoeveelheid mooie en gevarieerde foto’s op! ☺
  • PS: Als je het geen probleem vindt om te overnachten in een ander hotel, dan is er ook een tweedaagse trip te koop - Topes de Collantes!
(Lees verder over onze laatste excursie van deze mooie reis naar Cuba - Catamaran+dolfijnen!)
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu