Cuba 2018: Havana Colonial - TouriSTories

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Cuba 2018: Havana Colonial

Onze reizen > CUBA
  • Havana
Er zijn eigenlijk een aantal excursiemogelijkheden om Havana te ontdekken, dus het is niet makkelijk om een juiste keuze te maken! ☺
• Havana + Sigarenfabriek
• Havana Premium + Classic cars
• Havana Overnight
• Havana + Buena Vista Social Club
• Havana + world famous Tropicana Show
*Beautiful Havana
*La Plaza de la Catedral
Wij hebben bij een lokaal toeristbureau Gaviota tours (ze zitten in elk hotel☺) nog een andere optie gevonden! Een eenvoudige trip, een bezoek aan de stad met een Engelssprekende gids en de mogelijkheid om door het Oude en Nieuwe Havana te lopen en na de lunch (dachten wij) lekker vrij door de stad te sjouwen. Havana Colonial, zo noemt men deze eendaagse excursie!
*La Plaza de Armas
Dus al vroeg uit de veren. Onze bus vertrekt al om 7.45.
Na wat meer mensen te hebben opgehaald zijn we op weg naar Havana, een trip van ongeveer 2 uur. Er was nog één stop bij het café waar wij zeer lekkere Piña Coladas konden kopen en ervan te genieten. Dus de dag is meteen vrolijk begonnen! ☺
Bij aankomst in Havana zijn wij uitgestapt bij het oudste gedeelte van de stad. Het eerste wat we hebben gezien was la Plaza de San Francisco en het monument van El Caballero de París, ook bekend onder de naam - Monument of the Street Person.
*Plaza de San Francisco
Het is niet makkelijk om daar zelfs een snelle foto te maken, omdat nog tientallen toeristen het willen doen! Iedereen wil een foto! Bovendien zegt men dat als jij dit monument op een juiste manier aanraakt (bij zijn baard, hand en een stapje op zijn voet) en nog een wens maakt, dan komt jouw wens zeker uit. 
*Monument of the Street Person, HAVANA
Vervolgens zijn wij naar la Plaza de Armas en het mooiste plein van het Oude Havana – la Plaza de la Catedral - gewandeld. En hebben wij onder de begeleiding van onze gids wat gebouwen kunnen bekijken, maar helaas was het een korte wandeling van circa 40 minuten. Te weinig tijd om volop te genieten van het prachtige oude centrum van Havana!
*La Plaza de Armas
*La Plaza de la Catedral
Maar goed, ons werd beloofd dat wij in de middag meer tijd zouden krijgen. Eerst gaan wij lunchen en daarna naar het Kasteel van Morro, één van de belangrijkste symbolen van Havana en zeker een MUST-SEE.
*Morro Castle: Castillo de los Tres Reyes Magos del Morro
Ok. Zo gezegd, zo gedaan!
Helaas leek het erop dat wij erg vroeg bij het restaurant (La Divina Pastora) waren en daarom hebben we daar heel veel tijd verloren. Maar goed, tenminste iets gegeten, koud biertje gedronken en nog mooie foto’s gemaakt met die indrukwekkende kanonnen die dichtbij het restaurant stonden.
Van het restaurant gingen we naar het fort - Castillo de los Tres Reyes del Morro - om van het uitzicht te genieten en natuurlijk, hoe kan het ook anders, weer een winkeltje ingeduwd om drank en sigaren te kopen. Een bezoek aan het fort op zich zat er dus ook niet in het programma. Jammer!
*Morro Castle en een mooi uitzicht
Vanaf het fort zijn wij gestart met een rondrit door het Nieuwe Havana waar ook alle regeringsgebouwen en monumenten staan. Na een korte foto stop op het plein van de Revolutie zijn wij teruggereden naar de oude haven waar wij wat tijd zouden krijgen (minimaal een uur) om zelf het oude Havana te bekijken.
*Het Plein van de Revolutie
Helaas, helaas! De gids vertelde zonder met zijn ogen te knipperen dat wij max. 45 mintuten hadden en konden wij niets anders dan in de hitte snel lopend een paar foto’s maken en dan weer terug naar ons meeting punt. En daar wachtte ons de volgende teleurstelling: de gids was er niet! Hij is met een paar mensen meegegaan naar de bank om geld te wisselen!!! En kwam dus bijna een half uur later dan de afgesproken tijd. Tja! We hadden dus zonder probleem 1,5 uur kunnen wandelen zonder haast.
*Het oude Presidentiёle Paleis
Al met al leuk om Havana te hebben gezien, maar wij hebben er toch geen goed gevoel aan over gehouden. Wij raden jullie aan om NIET via een excursie te gaan, maar een taxi te pakken (er zijn speciale tarieven voor deze afstanden) of een auto te huren (de wegen naar Havana zijn goed te doen). Lukt dat niet of wil je meer zekerheid, neem dan enkel een transfer met de excursie bus (schijnt te kunnen), dus mee naar Havana, uitstappen, je eigen weg gaan en ‘s avonds weer met de bus terug.
Wij hopen dat wij nog ooit een kans zullen krijgen om weer naar Havana terug te komen en in ons eigen tempo en op onze eigen manier deze mooie stad opnieuw te ontdekken!
(Lees verder over onze volgende excursie naar prachtige watervallen en twee mooie Cubaanse steden...)
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu