Cuba 2018: Jeep Safari YUMURI - TouriSTories

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Cuba 2018: Jeep Safari YUMURI

Onze reizen > CUBA
  • JEEP SAFARI YUMURI excursie
Vroeg opgestaan, ontbeten en op weer een mooie dag staan we te wachten op de bus die ons naar de JEEP SAFARI YUMURI gaat brengen. De bus is op tijd en binnen en half uurtje zijn we op de locatie waar wel 100 jeeps klaar staan. Ik weet nog dat ik dacht:"Oh, nee! We gaan toch niet met zoveel auto’s tegelijk!" ☺
Maar gelukkig waren er maar circa 10 auto’s in onze groep en wij werden gevraagd om in de laatste auto plaats te nemen en zo een beetje de hele groep in de gaten te houden. Geen enkel probleem!
LET'S GO!!!
Dat was voor ons ook prima: niemand die achter je rijdt, dus vaak hadden wij gewoon kleine momenten om korte stopjes en mooie foto’s te maken en weer aan te sluiten bij de groep.
Direct na het vertrek verlieten wij de verharde weg en reden over zandweggetjes en helaas zie je dan waar alle afval blijft (net als in veel andere landen is dat net buiten het dorp, gewoon langs de weg.) Maar goed, de natuur is prachtig, de snelheid is niet te hoog, dus vooral genieten wij van ons avontuur.
We stopten bij de Laguna de Maya, onze eerste activiteit was "snorkelen"! Na wat instructies van wat wel en niet mocht, konden wij onze flippers en maskers opzetten en in het water. Samen met een fotograaf! Dus als je zin hebt dan kan je voor de fotograaf poseren om een leuke foto met visjes mee terug naar huis te nemen.
Natuurlijk moet je voor deze foto betalen (circa 10 of 15 CUC), maar het is toch de moeite waard als je later jouw mooie herinneringen wilt ophalen.
Deze mooie foto hebben wij gekocht van de Cubaanse fotograaf. Leuk, hè?
Helaas was men daar nog al erg controlerend en mochten wij niet, zoals wij graag wilden, alvast gaan snorkelen, maar moesten hier en daar op de groep wachten, wel jammer van de tijd.
Maar goed, een klein rondje gemaakt, een paar mooie foto’s en weer uit het water! Waar dan wel heel veel tijd is voor het kopen van drankjes, etc.
Snorkelen: LAGUNA DE MAYA (CUBA)
Even opgedroogd zijn we weer in de auto gestapt en op weg naar onze tweede stop.
Na +/-10 minuten stopten wij bij de grot van Saturno, een open (ingestorte) grot met kristal helder water, waar wij na de warme rit een heel verfrissende duik hebben genomen. Super leuk! (Deed ons direct weer denken aan de mooie Mexicaanse cenotes.)
*Een heel mooie plek! Zeker een aanrader!
*De grot van SATURNO. Sprookjesachtig!
Opgedroogd en ons omgekleed zijn we weer op weg naar de Yumuri vallei, via de provincie en hoofdstad "Matanzas". Een prachtige rit en soms zie je door de bomen de vallei al liggen, wat een mooie natuur! Wat een uitzicht! 
De mensen die in deze vallei wonen weten precies wanneer en hoe laat er safari’s door hun dorpjes komen, staan al langs de weg om te zwaaien en hopen op wat cadeautjes. Stom, stom, stom, dat wij daar helemaal niet aan hadden gedacht! Daarom voelden wij ons ietsjes ongemakkelijk. Maar goed. Volgende keer beter!
Na deze mooie rit kwamen we aan bij het hutje "Don Juan", een kleine boerderij midden in de vallei, waar we hebben genoten van lokale drankjes. Het drankje van suikerriet met rum was super lekker!
Daar kan je ook kokos proeven, lokale honing en fruit.
Daarna gingen wij naar de Rancho Gaviota, een leuke plek met mooie uitzichten, waar wij een lekkere lunch hebben gehad.
Na de lunch konden wij een kort ritje maken op een paard of stier! Het was echt grappig! En voor ons vertrek hebben wij ook nog van een kopje echte Cubaanse koffie kunnen genieten.
*Koffiehuisje bij Rancho Gaviota
Onze laatste stop tijdens deze zeer actieve excursie was de rivier Canimar, waar we een "speedboat" tochtje hebben ondernomen. Per 4 mensen kregen wij een eigen boot en mochten ook zelf die besturen. Maar net als bij het snorkelen iedereen op een rijtje! Niet afwijken en zeker niet harder varen dan een ander. ☺
Deze grote brug heeft op ons heel veel indruk gemaakt!
Maar goed, wij wilden vooral genieten van de tocht, de mooie natuur en zijn lekker op ons bankje achter in de boot blijven zitten. Maar toch af en toe poseerden we voor de fotograaf die samen met ons aan de hele reis heeft meegedaan.
De dag werd afgesloten met een dans voorstelling, wat drankjes, lokale muziek en souvenirs. En daarna op weg terug naar ons JEEP-vertrek punt en met de bus weer naar ons hotel.
Alles streng volgens het schema. Dus om 18.00 waren wij al terug in ons hotel Grand Memories Varadero.
Al met al een prachtige dag, een mooie safari in een mooi land met een prachtige natuur! Zeker een aanrader!
(Lees verder over onze excursie naar HAVANA...
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu