Dag 4 - TouriSTories

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Dag 4

Onze reizen > Rondreis Europa 2017
Dag 4: Eguisheim (Frankrijk) - Interlaken (Zwitserland)
  • EGUISHEIM
Vandaag gaan wij op weg van Colmar naar Eguisheim, nog één van de vele dorpen in Elzas dat aan de beroemde "Route des Vins d’Alsace" ligt. En daar vielen onze monden open… Sprookjesachtig!
Wat een mooi plekje! Wauw! Echt helemaal terug in de tijd. Heel smalle knusse straatjes met de meest prachtige vakwerkhuisjes van allerlei kleuren met houten ramen en balkons en nog rijk versierd met bloemen en planten die zich vrolijk erom heen slingeren. 
*Fraaiheid verbergt zich in kleine details...
Het dorp heeft de middeleeuwse uitstraling! Alsof de tijd hier heeft stilgestaan!
Misschien vind je hier niet zo veel bezienswaardigheden, maar wandelen langs de prachtige straten van Eguisheim is al een groot plezier! Absoluut bijzondere sfeer heerst hier...
*Het gevoel alsof je de sprookjeswereld van de Prins en Assepoester betreedt...
*Zoveel gezellige hoekjes hier!
Hier zijn genoeg leuke souvenirwinkeltjes en kleine kioskjes met verschillende lekkere worsten en bretzels. Overal waar wij zoute bretzels zien, kopen wij ze! Wij kunnen er niet omheen. ☺
Eguisheim is ook geen uitzondering geworden. Dus tijdens onze wandeling hadden we iets om te snoepen!
*Stinkende worstjes, maar ze zijn toch heel lekker!)))
Eguisheim is beroemd om zijn wijn en ooievaars. En ook omdat de enige Paus uit de Elzas hier geboren was! De Paus Leo IX.
Het dorp is in cirkels gebouwd rondom het kasteel van de hertogen van Eguisheim uit de 13de eeuw. Dit centrale plein is wel degelijk de mooiste plek van Eguisheim! Hier vind je ook een mooi kapel en een fontein, allebei genoemd naar de Saint-Léon-IX.
*Het centrale plein van Eguisheim
*Fontein Saint-Léon-IX
Wij hebben ook de kapel bezocht. Hij is prachtig! Zie maar zelf…
*Binnen de kapel van St.Leo IX
*Het mooie plafond van de kapel...
Aan de rechterhand van de fontein (als je met jouw gezicht naar hem toe staat) is er een klein winkeltje met allerlei lekkere pasteitjes, taarten en lekkere wijn. Natuurlijk wilden wij hier iets lekkers kopen! En onze keuze is gevallen op de uientaart! Hoewel wij in principe niet meer hongerig waren na twee grote bretzels te hebben opgegeten. Maar wij wilden onze taartjes bewaren tot onze volgende stop al in Zwitserland om ze daar te smullen met een kopje warme thee.
"Lieve schat, kijk eens! Zoveel lekkers! Kijken, kijken en kopen???"☺
Er is ook een oude kerk in Eguisheim, de kerk van St.Peter en Paul, maar daar zijn wij helaas niet geweest wegens tekort aan tijd. En omdat hij niet echt op onze weg stond. We hebben hem op één of andere manier misgelopen. Tja, pech. Kan gebeuren.
Maar sowieso heeft Eguisheim op ons zo veel indruk gemaakt! Zelfs veel meer dan de ongelooflijk beroemde in de sociale media Colmar! We zouden hier, in Eguisheim, wel dagen kunnen blijven!
Maar ja, Interlaken stond op de planning, dus weer verder…
"Bye-bye, beautiful EGUISHEIM! Maybe one day we'll meet again!"
Aangekomen bij ons hotel Toscana bracht Interlaken ons een natte verrassing, heel slecht weer met veel regen. En behalve een korte wandeling tussen de buien en een ritje met een soort van excursietreintje door de stad zat er die middag niet meer in...
*Ons hotel Toscana: simpel en kleinschalig, een beetje gedateerd. Met eigen parkeerterrein achter het hotel. Nabij winkels en restaurants. Goed genoeg voor een paar dagen! ☺
*Wandelen, wandelen...En alles fotograferen!
Maar ondanks deze omstandigheden hebben wij Interlaken toch een mooie stad gevonden, die zeker de moeite waard is om te zien!
Als je in Interlaken wandelt, kom je vanzelf naar de buurstad Unterseen, want hij bevindt zich aan de andere kant van de rivier. Leuk, hé? Tenzij we het bord met de naam "Stad Unterseen" bij dit mooie pleintje zagen, zouden wij kunnen denken dat we nog steeds in Interlaken waren! Zo'n korte afstand! ☺
*Klein buurstadje Unterseen en zijn centrale plein...
Interlaken is een kleine, maar levendige stad met veel winkeltjes en leuke restaurantjes. En heel veel wandel- en uitgaansmogelijkheden!
De stad bevindt zich tussen het Meer van Brienz en het Meer van Thun. Door Interlaken stroomt de rivier de Aare, die de Brienzersee en Thunersee met elkaar verbindt. De naam van de stad is een samenvoeging van inter (= tussen) en laken (lacus = meren). Het water is zo mooi groen-blauw dat je je ogen nauwelijks kan geloven!
Je kan uit Interlaken makkelijk allerlei leuke uitstapjes ondernemen. 
  • Bijvoorbeeld naar Lauterbrunnen en Grindelwald - twee schitterende parels van dit gebied!
  • En niet vergeten over twee prachtige boottochten over de Thunersee en de Brienzersee met een aantal stops bij mooie kastelen! 
  • En de sprookjesachtige grotten van St.Beatus met hun prachtige watervallen? Ook een fantastisch avontuur!
  • En nog één belangrijke bezienswaardigheid van Interlaken is de huisberg Harder Kulm! Met een mooi uitzichtpunt en een charmant restaurant boven op de berg (op 1322 meter hoogte!). Het panoramakabelspoor brengt je in slechts 10 minuten van Interlaken-Ost daarnaartoe.
Kortom, er is genoeg om te doen/zien in deze omgeving. Natuur- en cultuurliefhebbers zullen zeker hier hun hart ophalen!
*Schilderachtig!
*Het treintje staat tegenover dit luxe Casino, net buiten zijn mooie park... (Interlaken)
Dit klein ritje met de excursietrein heeft ons alleen een paar snelle foto's opgeleverd, maar zeker van de enorme bui gered! Ook goed, hé?
*Overal mooie koetjes... Het is Zwitserland, man!)))
Dan maar naar het hotel om plannen voor de volgende dag te maken. Wij waren van plan om met de veerboot van Interlaken naar Thun te gaan en dan op en af te stappen om de mooie grotten en een paar kastelen te bezoeken.
Maar kijkend naar de vertrektijden in de tijdtabellen zou dat betekenen dat wij max. 1 of 2 stops zouden kunnen maken. En daarna vanuit Thun met de trein weer terug zouden moeten gaan. Tja, niet zo leuk!
Dus we hebben ons plan aangepast en besloten de volgende dag met de auto te gaan. 
Maar de dag was nog niet ten einde en wij hadden nog steeds een lokaal gerecht “kaasfondue” op ons verlanglijstje staan. Dus met de paraplu op weg naar een mooi luxe restaurant! 
Daar besloten wij naast de overheerlijke kaasfondue dat wij wel een flesje dure wijn hadden verdiend. En zo hebben wij onze eerste dag in Interlaken ondanks de regen nog prima afgesloten. Wel was het ons duurste avondeten ooit (160 euro), maar wel ongelooflijk lekker! Een keertje mag, toch? VAKANTIE!!! ☺
*Kaasfondue: stukjes brood en gekookte aardappelen + gesmolten kaas. Simpel. Maar ongelooflijk lekker! Heerlijk!
Kaasfondue moet je juist proeven als je in Zwitserland bent! Het is een absoluut MUST! Wel duur, maar onvergetelijk lekker! ON-VER-GE-TE-LIJK! ☺
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu