Island Hopping: Curaçao-Aruba 2011 - TouriSTories

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Island Hopping: Curaçao-Aruba 2011

Onze reizen > De Nederlandse Antillen
  • Reisschema:
Amsterdam (Schiphol) - Curaçao (directe vlucht)
Vluchtduur: 9,5 uur
Verblijf: 10 dagen bij Bahia Apartments & Diving
Curaçao - Aruba (lokale vlucht)
Vluchtduur: 25 min.
Verblijf: 10 dagen bij Little Paradise Apartments
                                                                      januari 2011
Na ons bezoek in 2009 hadden wij de behoefte om nogmaals een bezoek te brengen aan Curaçao en vooral ook aan de prachtige baai van Lagun (= Playa Lagun). 
Dus plannen gemaakt om er een eiland trip van te maken:
- een bezoek van 10 dagen aan Curaçao (Bahia Apartments & Diving)
- en een bezoek van 10 dagen aan Aruba (Little Paradise Apartments).
Over ons bezoek aan Curaçao het volgende, we hebben wederom heel erg genoten van de natuur, het dolfijnen park en natuurlijk het prachtige strand van Lagun en met name de "huis" schildpad die wij als Jesse Bambino hadden gedoopt.☺
Deze schildpad kwam elke morgen vroeg naar de baai om te eten en te kijken wat de vissers nu allemaal weer hadden meegebracht en voor haar in het water terug gooiden.
Jesse zwom graag in de baai en vond het voor zover wij konden zien heel leuk om rondjes te zwemmen en dicht bij je te komen.
Wij waren dus elke morgen vroeg op het dan rustige strand en zodra zij er was, zwommen we met onze snorkels rondjes met haar en zij liet zich van alle kanten fotografen.
Een keertje heeft één van de vissers ons laten zien hoe we Jesse Bambino konden voeren. Het was waanzinnig!
We stapten tot onze knieën in het water, we hadden kleine visjes in hand en daarmee moesten we op het water slaan om Jesse haar aandacht te krijgen. Zij kwam helemaal op ons af en at uit onze handen! Super super leuk! Een geweldige manier om met dit prachtige dier om te gaan en van dichtbij te zien…
Zeeschildpadden eten heel graag zeewier en kleine visjes of restjes van visjes die de vissers in het water gooien, daarom houden zeeschildpadden vissersboten altijd in de gaten! ☺ En zodra ze terug naar de baai komen kunt u daar ook zeeschildpadden verwachten!
Dus vanaf die dag wachtten wij ook geduldig op vissersboten en zoals Jesse hielden wij ze ook altijd in de gaten.☺
Af en toe kregen wij wat vis van de vissers en dan kwam onze lieve Jesse helemaal naar het strand om vanuit onze handjes te eten, en één keertje liet zij zich zelfs aaien wellicht als een klein bedankje voor de visjes die we haar hadden gegeven voor de lunch! ☺ Het was een onvergetelijk moment! We hadden ook geluk om dit momentje op een prachtige foto vast te leggen…
Naast de mooie natuur hebben wij toch ook weer van snorkelen en duiken genoten en wij kunnen zeggen dat het eiland onder water zeker zo mooi is als boven water!
Kleurrijke koralen en allerlei soorten vissen betoveren u zo veel dat u uw ogen er niet van kunt afhouden...
U verdiept zich in de magische wereld van het onbekende en onbevattelijke...
Curaçao is een absoluut top locatie voor duikers!
In het gebied ten zuiden van Willemstad waar de meeste hotels zijn gevestigd vindt u ook de Dolphin Academy Curaçao. Hier kunt u naast een bezoek aan een eenvoudig maritiem museum en een paar dolfijnen shows ook zelf met dolfijnen zwemmen en zelfs duiken! En wij hebben beide gedaan! Het blijft een unieke en onvergetelijke ervaring te zijn, één van de beste die we ooit meegemaakt hebben!
Wellicht is het een "once in your life experience", een onvergetelijke ervaring, een unieke mogelijkheid voor duikers 
(met brevet) die men hier biedt om in open zee te duiken met dolfijnen die in hun natuurlijke omgeving volledig vrij zijn! 
Ze zwemmen om u heen en kijken u aan, en u kunt ze aanraken. Ze vinden het leuk om jullie te laten zien waarom men ze wel de meest intelligentste dieren in de wereld noemt.
Kortom, twee heel verschillende ontmoetingen met ongelooflijk mooie en slimme dieren, die hoewel erg prijzig waren, maar ook die wij voor geen goud van de wereld hadden willen missen! ☺
(*zie ook ons avontuur met het dolfijn duiken)
Vlakbij het vliegveld Curaçao liggen de grotten van Hato...
Kueba di Hato, dat zijn heel mooie grotten met bijzondere stalagmieten en stalactieten, met oude indiaanse grottekeningen, met eigen geschiedenis over het gebruik door gevluchte slaven die hier bleken te schuilen en wel maanden achter elkaar te verblijven.
U loopt door de grotten samen met een gids en een kleine groep en kunt overal genieten van de kunst die door de natuur zelf gecreёed is. De gids is heel blij om u allerlei verhalen te vertellen waarvan sommige wellicht waar zijn, maar sommige in de loop van de tijd wel mooie mythen en legendes zijn geworden. ☺
Sommige stalagmieten en stalactieten hebben al eigen naam gekregen, zoals het Piratenhoofd en de Zeeschildpad.
Er is ook een formatie genaamd Statue of Maria. Als u uw fantasie inschakelt, kunt u haar met haar kindje in handen makkelijk zien. ☺
* In de mysterieuze grotten van Hato...
* Statue of Maria
Na tien dagen van Curaçao paradijs zijn we vertrokken naar Aruba…(lees verder
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu