Kerstmarkt. Dusseldorf 2015 - TouriSTories

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Kerstmarkt. Dusseldorf 2015

Onze reizen > Duitsland
Wie de feestelijke sfeer en de vrolijke stemming van de aankomende Kerstdagen wil gaan voelen, die zeker naar de Kerstmarkt moet! Er zijn genoeg in Europa! Maar juist de duitse Kerstmarkten staan al lang bekend voor de beste kerst-versieringen en decoraties, kerstcadeautjes, kerstballetjes en poppetjes voor de kerstboom, de beste van Europa!
We hebben voor ons weekendje weg Dusseldorf en zijn Kerstmarkt gekozen. Waarom?
1. Lekker dichtbij, een paar uren autorijden en jullie zijn daar!
2. Een grote en gezellige kerstmarkt met ongelooflijk mooie kerstballetjes en figuurtjes van glas, hout en ijzer. Voor elke smaak vindt u hier iets leuks!
Het lievelingswinkeltje van heel veel mensen is blijkbaar ééntje van het merk van Käthe Wohlfahrt. Voor deze kraam staat altijd een aardig rijtje mensen om naar binnen te kunnen komen. Wij bezoeken deze kraam ook elke keer als wij naar Dusseldorf komen. Alles is best wel prijzig daar! Maar ontzettend mooi! Wij konden de verleiding niet weerstaan om daar weer niet iets nieuws te kopen voor onze kerstboom. ☺
* En wij staan ook in de rij voor de houten poppetjes van Käthe Wohlfahrt. Wat een kunstwerk!
3. Lekker eten en drinken! Er zijn veel kraampen en kioskjes op de Kerstmarkt van Dusseldorf met allerlei drankjes en hapjes: bier, wijn, warme chocolademelk met slagroom, aardappelkoekjes, gebakken champignons en gepofte kastanjes, soep, de zeer populaire duitse gebraden worst en curry worst, speculaas, honingkoekjes en nootjes, chocolade en veel meer. Proeven en genieten! 
En natuurlijk niet vergeten GLUHWIJN! Wat voor een kerstmarkt zonder lekkere warme gluhwijn??? ☺ Dat kan absoluut niet! Proost!
In de avond is het nog mooier in Dusseldorf en veel gezelliger op de Kerstmarkt met al die kerstverlichting en draaimolens!
* Merry go round is een groot plezier zowel voor kinderen als ook voor volwassenen op de Kerstmarkt.)))
Er is een reuzenrad in de Oude stad van Dusseldorf. Het is een groot plezier om hier in te zitten en met rustige rondjes van het uitzicht te genieten.
Zaterdag avond is altijd de drukste tijd op de markt! Het is altijd een stuk rustiger op zondag, u kunt sommige kiosken beter benaderen en wat dingen beter zien, aanraken, horen, etc. Daarom is ons advies: ga naar de Kerstmarkt, ook op zondag! Als u denkt dat u daar al alles had gezien, dat is niet waar. U zult zeker daar nog iets leuks meemaken! ☺
Deze keer waren er nog een paar artiesten op straat die muziek en een kleine show maakte voor de langskomende toeristen. Wij vonden dat mannetje met een doedelzak leuk, hij had ook een paar poppetjes aan zijn been gebonden, die dansje maakte terwijl hij zijn muziek speelde en met zijn been bewoog. Leuk zeg! ☺
Maar het is druk op de ijsbaan van Dusseldorf zelfs op zondag! Kinderen zijn altijd lekker bezig met schaatsen en niemand kan hen stoppen! ☺☺☺
*Samenvatting:
Kerstmarkt is mooi, Kerstmarkt is leuk, Kerstmarkt is positief, Kerstmarkt is gezellig, Kerstmarkt is smakelijk!
Kerstmarkt is voor iedereen een echte aanrader! ☺
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu