Klein Bonaire: snorkeltocht - TouriSTories

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Klein Bonaire: snorkeltocht

Onze reizen > Bonaire 2017
Woodwind zeil/snorkeltocht met een catamaran en twee snorkel uitstapjes is onze eerste excursie geworden op Bonaire. Om 8.45 werden wij opgehaald met een klein busje en na 3 minuten mochten wij weer uitstappen, want de excursie vertrok vanuit het hotel naast ons! ☺
Ok, nu waren we benieuwd welke verrassingen ons nog meer te wachten stonden. Al vrij snel waren er ongeveer 20 mensen aanwezig die allemaal op de catamaran plaats mochten nemen en wij dachten:"O, jee! Wat een grote groep om mee te gaan snorkelen!"
Maar goed, na een kort tochtje langs de kust werden de zeilen gehesen en vertrokken wij onder het genot van een drankje naar Klein Bonaire, richting diverse mooie koraalriffen. Tijdens de oversteek begon men uit te leggen wat de plannen waren en tot onze verrassing werden we opgedeeld in 3 groepen, zodat iedereen in een klein groepje zat met eigen gids. Bovendien had men alles aan boord van hoofdkapjes en speciale T-shirts tegen de zon tot vinnen en maskers op sterkte voor de brildragers. Eerlijk gezegd hebben wij nog nooit zoiets compleets meegemaakt tijdens de bootexcursie.
*Er is geen schaduw op de boot! En in het water kan men ook heel snel en onopgemerkt verbranden! 
Dus zonnebrandcreme is een absoluut MUST! En ook speciale T-shirtjes met lange mouwen om te snorkelen kunnen hier van hulp zijn.
Als verrassing was er ook nog een free dive fotograaf mee, die tijdens onze uitstapjes foto's zou nemen. 
In drie groepen zijn wij het water ingegaan en konden wij +/- 30 minuten, met de stroom mee, genieten van alles moois wat Klein Bonaire onder water te bieden heeft.
De tweede tocht was in wat minder diep water en ook daar hebben wij weer heel veel moois gezien. Wij kunnen heel veel erover vertellen wat wij gezien hebben, maar de foto's spreken voor zich.
Na deze fantastische ervaring werden wij weer aan boord geholpen en voorzien van welk drankje dan ook, en werden de zeilen weer gehesen voor de terugtocht.
Tijdens de terugtocht werden er een paar ipads uitgedeeld waarop je de foto's van de fotograaf kon bekijken. En je kon beslissen of je deze wilde kopen (a 40$) en werd er een prima warme lunch rond gedeeld. 
Na kleine 4 uurtjes waren we weer terug bij het hotel en natuurlijk hebben wij de prachtige foto's gekocht!
Kortom, een prima excursie die zijn geld waard is!
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu