Le Recif Attitude Hotel 3* - TouriSTories

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Le Recif Attitude Hotel 3*

Hotels > Mauritius
Hotel Le Recif Attitude - ADULTS ONLY hotel. Direct aan het strand! Kleinschalig. Voor rustzoekers en snorkelaars!
1. Ligging:
Het hotel bevindt zich in het noordwesten van Mauritius (Pointe aux Piments). Transfer vanuit de luchthaven naar het hotel  Le Recif Attitude neemt circa 1 uur 40 minuten in beslag. Het hotel ligt direct aan het strand! Een betere ligging kunnen jullie niet wensen! Als jullie een rustige vakantie willen, zonder kinderen, zonder luidruchtige animatie, in een mooie kleine baai met geweldige snorkelmogelijkheden, dan is dit hotel zeker de beste optie voor jullie! 
Le Recif Attitude Hotel - ADULT ONLY HOTEL! Een echte aanrader!
Voor het hotel staan een aantal taxi's. Willen jullie het eiland zelf gaan ontdekken? Geen probleem! Het is beter de prijs van tevoren af te spreken. (Qua prijs is het beter de taxi voor de hele dag nemen). Wat ons betreft, hebben wij de taxi meteen voor twee dagen afgesproken. Voor de reis naar het Natuurpark Casela en nog naar het zuiden van het eiland (excursie: Colourful South). Het kostte ons 5300 MUR (Mauritiaanse rupee).
2. Territorium:
Het territorium van het hotel is goed verzorgd, maar zeer klein. Maar het hotel zelf is ook niet groot. Al met al 70 kamers. 
Er is geen mogelijkheid om hier te wandelen. Het is wellicht één van de minnen van dit hotel. 
Maar het is mogelijk om te wandelen buiten het hotel, als jullie een beetje willen bewegen. ☺ 
Als jullie naar rechts langs het strand gaan, komen jullie eerst naar het park. Het wandelpad loopt verder naar andere hotels en stranden. Jullie kunnen heel lang lopen. 1, 2 of zelfs 3 uur. Wij wandelden zelf niet langer dan 1 uur naar die kant en natuurlijk 1 uur terug. Genoeg is genoeg. ☺ 
Dus als jullie 's ochtends of 's middags lekker willen wandelen, dan is het een goed alternatief!
*Het kleine park met een wandelpad ziet u links op deze foto...
Op het territorium van Le Recif Attitude Hotel vindt u een aantal witte gebouwen met kamers, SPA, 1 bar en 2 restaurants (Hoofdrestaurant=Buffetrestaurant en nog één restaurant direct aan de zee!) Er is ook een mooi INFINITY zwembad met een fantastisch uitzicht op de zee en de baai. Super leuk!
*Het territorium van het hotel Le Recif Attitude 3*
*Receptie ruimte...
*INFINITY zwembad: een mooi uitzicht op de baai!
En nog een beetje over het bewegen... ☺ 
Op het territorium van het hotel vindt u een kleine GYM. Hij is vanaf 8.00 en tot 20.00 open. Ze hebben daar een loopband en een crosstrainer. Dat is meer dan genoeg als iemand een beetje wil bewegen. Wij hebben dat een paar keer gedaan na het ontbijt. Lekker trainen, daarna naar het strand en lekker in de zee springen!
3. Kamers:
De kamers zijn simpel. Sommige dingen zijn een beetje gedateerd. Ze kunnen hier zeker wat opknappen. Maar in het algemeen is alles goed. Elke dag schoonmaak. Alles is netjes. En dat is het belangrijkste! Airco doet het ook goed.
In de kamer vindt u koffie- en theefaciliteiten, gratis kluisje, gratis minibar die elke dag wordt bijgevuld: water, bier, sap en Cola. Als uw minibar niet bijgevuld is (kan gebeuren, hé? ☺), kunt u deze drankjes gewoon in de bar vragen en naar uw kamer meenemen. U krijgt daar alles. Geen probleem! Als u natuurlijk ALL INCLUSIVE optie vanaf het begin hebt gekozen en betaald! Dan is alles voor u gratis. ☺
(*Behalve chipjes en chocolaatjes in de kamer. Als u die opgegeten hebt, dan moet u later bij het uitchecken voor deze snoepjes apart betalen!) 
Elke kamer heeft of een terras met zitje of een balkon. 
Er is een aantal kamers met zeeuitzicht. Wij hebben het niet geboekt. Maar wij hebben toch een kamer gekregen met een gedetelijk uitzicht op de zee. Wij waren daar heel blij mee!
*Uitzicht vanuit de kamer №130
4. Restaurants/bars:
Er zijn 2 restaurants in het hotel: hoofdrestaurant en À la carte restaurant L'Océan, dat precies aan de zee ligt.
In het hoofdrestaurant hebben ze meestal buffet, maar af en toe ook À la carte mogelijkheid. Ze hebben al met al 2 menu's. Eén week - het ene menu, de andere week - het andere menu. 
Ontbijt: altijd buffet. LunchÀ la carte. Dinner: of buffet, of À la carte. Ze bepalen het zelf. Dus "you never know"! ☺ 
Hier vindt u geen culinaire luxe, maar niemand blijft hongerig zitten. ☺
Er is één bar in het hotel. Daar hebben ze ook 2 kaarten: voor gasten met ALL-IN (dus gratis!) en met drankjes waarvoor u later moet betalen. 
*Het hotel biedt 2 opties aan: Halfpension en ALL INCLUSIVE verzorging. Wij adviseren zeker ALL-IN te nemen!!! Omdat er geen andere cafés of winkeltjes in de buurt van het hotel zijn! Jullie zullen meestal toch in het hotel eten en drinken. ALL-IN wordt in deze situatie veel goedkoper dan als jullie later voor elk cocktailtje apart moeten betalen.
*Uitzicht vanuit het restaurant
Ondanks het feit dat jullie ALL-IN verzorging hebben, brengt het personeel toch elke keer een rekening. Na elk etentje! ☺ Zo werkt het in het hotel. U moet daaronder gewoon uw handtekening zetten. Maar geen paniek! Geen paniek, als u in de rekening alleen maar 0.00 (rupees) ziet. Maar als u plotseling wat andere cijfertjes in uw rekening ziet staan dan moet u tegen het personeel zeggen dat u toch ALL INCLUSIVE hebt. Dan brengen ze weer een andere rekening met nullen. Hieronder kunt u braaf uw handtekening zetten! ☺
5. Strand:
Het hotel beschikt over een zeer mooi strandje! Koraalzand. Ligbedden, parasols. Tijdens onze verblijf was er altijd plek genoeg voor alle gasten. Dus u hoeft niet vroeg op te staan en te rennen naar het strand om uw stranddoek daar achter te laten om plekje te kunnen veroveren. ☺ 
Stranddoeken kunt u bij de Receptie krijgen en ook daar ze elke dag voor schone omwisselen. 
Het hotel heeft eigen glasbodembootje. U kunt met deze boot 2 keer per dag een tochtje ondernemen naar de koraalriffen. Daar kunt u allerlei mooie visjes zien door de glasbodem of zelf gaan snorkelen. Maar het huisrif van het hotel dat precies voor het strand ligt is ook heel rijk aan vissen. Verschillenden soorten en kleuren. Daarom is Le Recif Hotel zeer geschikt voor snorkelaars! Neemt u zeker uw snorkeluitrusting met u mee naar deze vakantie!
8.30: NIEMAND op het strand!!! ☺
*Glasbodemboot vaart 2 keer per dag naar de zee met touristen van het hotel Le Recif Attitude.
*Snorkelen bij het huisrif van het hotel Le Recif Attitude
Er zijn veel verschillende vissen hier, maar ook zee-egels en koralen. Dus waterschoenen hier is een absoluut MUST
Zoals overal in de Indische oceaan ziet u hier de sterke invloed van eb en vloed op de zwem- en snorkelmogelijkheden. Maar een klein duikje nemen kunt u hier altijd! Dat is zeker het belangrijkste! Dus maakt u zich geen zorgen. Het enige wat u moet doen is beter op te letten in het water bij eb om niet gewond te raken door de koralen.
Voor de reis naar Mauritius is het goed om meer informatie te verzamelen over het strand van het hotel waar jullie naartoe willen. Commentaren en reisverhalen van andere toeristen, kleine video's op www.youtube.com kunnen hier goed mee helpen. Omdat niet alle hotels (helaas!) op Mauritius over een goed strandje beschikken.
Sommige hotels hebben helemaal geen strand. Of het strandje toch wel, maar absoluut geen zee. Alleen maar stenen! In de folder zien jullie een mooi plaatje, maar in de werkelijkheid... Tja, de realiteit kan zeer teleurstellend zijn. En elke dag met de taxi heen en weer naar het strand gaan zal jullie een fortuin kosten.
Wij hebben een paar foto's opgenomen van één hotel, dat in de buurt was, als een bewijs van onze woorden. Jullie kunnen zelf kijken...
*Zo'n mooi gloednieuw luxe hotel staat in het noorden van Mauritius. Een mooie foto, toch? Alsof uit de reclame folder...
*Met klein privé strandje...MOOI, hé?)))
*En hier is waar jullie moeten zwemmen. Maar wacht even...Waar is eigenlijk de zee??? Tja, dan blijft alleen maar het zwembad van het hotel.
Gelukkig hebben ze in Le Recif Attitude Hotel het prachtige strand en de zee, en een heleboel visjes van allerlei kleuren, vormen en maten! ☺
6. Personeel:
Het personeel  is echt zeer vriendelijk. Ze ontmoeten jullie met een lekker drankje en frisse natte doekjes voor jullie gezicht en handen. Best wel aardig, hé? Inchecken is na 14.00. Dus nog een paar uurtjes wachten. Jullie kunnen lekker relaxen op zachte bankjes en ligbedden naast de receptie ruimte. 
Is drankje al op? Dan kunnen jullie naar de bar gaan en bijvoorbeeld een koud biertje drinken met een schitterend uitzicht op de baai. Want jullie ALL INCLUSIVE is al geldig! Jullie hoeven niet op speciale armbanden te wachten. Alles is simpel. Later noemen jullie gewoon aan de barman het nummer van de kamer. Hij schrijft het op en klaar. Vakantie is begonnen! 
Er is geen opdringerige en schreeuwerige animatie in het hotel! 
 's Avonds kan een klein bandje een concert geven. Ze zingen allerlei bekende nummers. LIVE MUSIC vanaf 20.00 en tot 22.00 (bij jullie avondeten) is romantisch, toch? ☺ 
Soms krijgt u hier lokale muziek en lokale dansjes. Leuk! Vrolijk! 
Voor de rest hebt u hier geen entertainment. Maar dat hoeft ook niet. Het is al goed zo. Zoals het is. 
7. Plussen en minnen van dit hotel:
 • Plussen
 1. Wel degelijk de ligging van het hotel! Direct aan het prachtige strand en de zee. Er is ook bijna geen wind in deze kleine baai. Dus veel warmer in augustus-september. Ideaal! 
 2. Het strand. Koraalzand. Ligbedden en parasols. Genoeg plek voor alle gasten. 
 3. De zee! Hier kunt u altijd een duikje nemen. Plus heeft het hotel eigen huisrif. Veel visjes. Dus het mooie aquarium direct voor uw neus! 
 4. Gratis Wifi in het restaurant, in de bar, naast het zwembad en in de rustruimtes. 
 5. Het hotel heeft eigen glasbodemboot. 2 keer per dag kunt u naar de zee om visjes door de glasbodem van de boot te bekijken of daar boven het koraalrif te snorkelen. GRATIS!
 6. ADULT ONLY HOTEL! (voor ons is het een plus ☺) Geen lawaaierige animatie! Rust, rust, rust.
 7. Er is SPA en een klein fitnessruimte.
 • Minnen
 1. Het territorium van het hotel is zeer klein. Dus een avondwandeling is hier niet mogelijk.
 2. Ondanks de enorme vriendelijkheid van het personeel, vergeten ze af en toe of de minibar bij te vullen, of batterijen van uw kluis op tijd te vervangen, of nieuwe baddoeken achter te laten. 
 3. Het hotelkamers zijn een beetje gedateerd.
Hoe het ook zijn, er zijn meer plussen dan minnen, die ook eigenlijk niet zo erg vervelend zijn. ☺ 
Daarom kunnen wij zonder enige twijfel iedereen Le Recif Attitude Hotel van harte aanbevelen!
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu