Loro Parque Tenerife - TouriSTories

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Loro Parque Tenerife

Onze reizen > Spanje
  • LORO PARQUE Tenerife
Het is mooi weer en nog vroeg in de ochtend maar wij willen graag op tijd bij Loro Parque (=papegaaienpark) zijn, lekker in alle rust rondlopen. Dus om 7.30 in de huurauto gestapt (van Ceva tour car) en onderweg naar het park.
Het eerste deel van de rit gaat over de snelweg, maar later gaat deze over in een tweebaansweg en wij hebben gekozen om via wat lokale wegen te gaan, mooie uitzichten en minder druk.
Om iets voor half negen staan we voor de deur geparkeerd en lopen we al naar de ingang en ja hoor wij zijn de eerste bezoekers van de dag! Wauw!
Loro Parque is geopend vanaf 8.30 en tot 18.45.
  • SHOWs:
Sea Lions: 09.35 - 12.30 - 14.15 - 15.30 - 16.55
Loro Show: 10.25 - 11.50 - 13.30 - 15.00 - 16.00 - 17.30
Dolphins: 11.00 - 13.15 - 14.45 - 16.00
OrcaOcean: 11.45 - 14.00 - 16.45
Acuario: 10.00 - 18.45
Planet Penquin: 08.30 - 18.00
NatureVision: 10.50 - 12.30 - 15.30
En natuurlijk heeft de fotograaf van het park meteen een foto van ons gemaakt die we aan het eind van onze dag in Loro Parque konden krijgen (=kopen). Ah, waarom niet? ☺
Het enige wat jammer is dat de papegaaien op de foto nep zijn. Terwijl in 2010 in het Loro Park van Gran Canaria hadden we een kans op de foto te gaan met echte papegaaien. Het was spannend maar super leuk!
*Loro Parque Tenerife 2019
*Loro Park Gran Canaria 2010
Heerlijk in de ochtendzon in een mooi park en via een paar mooie tuinen met diverse vogels komen we aan bij de gorilla’s, wat een machtige beesten!
Na wat foto’s en rondkijken zijn we verder gelopen naar het Planet Penguin gedeelte. Wel frisjes, hoor, daar binnen. Sowieso is het goed iets warms mee te nemen omdat het aan deze kant van het eiland gemiddeld 5 graden kouder is. Het Planet Penguin gebouw heeft een soort van lopende band dus als je daarop stapt, zie je alles zonder dat je hoeft te lopen.
De eerste show die we hebben bezocht was met zeeleeuwen (Sea Lions) om 9.35. Lekker rustig, niet zoveel mensen. Elke show in Loro Parque duurt circa 15 minuten.
*Zeeleeuwen: 5 minuten voor de Show!
Al wandelend door het park komen we aan bij de Loro Show die om 10.25 start. Eerlijk gezegd maakte die niet zo veel indruk op ons. Maar een paar momentjes wanneer de papegaaien boven onze hoofden vlogen waren echt leuk! Het enige dat je nauwelijks zoiets kan fotograferen. Alles gebeurt super snel en absoluut onverwachts.
*De zaal voor de Loro Show is onder het dak zodat de vogels niet naar buiten kunnen vliegen.
*Papegaaienshow.
Daarna liepen we snel naar het dolfijnen verblijf en wij waren prima op tijd voor de eerste voorstelling om 11.00. Aan het begin was een korte demonstratie hoe de papagaaien vliegen boven je hoofd, het dolfijnenzwembad en weer terug. Daarna met behulp van een videofilm werd heel veel aandacht besteed aan het milieu. De show zelf was heel kort en ook lekker simpel, niet zo spectaculair als in Loro Park van Gran Canaria bijvoorbeeld. En niet te vergelijken met het Dolfinarium Harderwijk.
En dan op naar de grootste en leukste attractie van het LORO PARK - de ORKA show (Orca Ocean), om 11.45. Wat een mooie show! Prachtige dieren! Het is ongelooflijk wat deze reuzen in het water kunnen doen en het is moeilijk je ogen te geloven hoe goed ze met mensen kunnen samenwerken. We waren zo diep onder indruk dat we nog de tweede keer naar deze show gingen kijken! Maar nu al om 14.00. En het was weer een verrassing, omdat elke show is een beetje anders. Dus deze keer konden we nog andere mooie momenten opnemen. (zie onze video)
Verder hebben we veel gewandeld en veel andere dieren gezien: allerlei vogels, flamingo’s, honderden verschillende papagaaien, een witte tijger, krokodillen, miereneters, apen, schildpadden, etc.
*Voor mij was het een enorme verrassing dat een miereneter zo groot is als een beer!)))
*Zonnenbaden voor een witte tijger.)))
Er was ook een mooi gedeelte in het park om te wandelen en foto’s te maken – een Macaw Jungle.
Acuario – is een mooi Aquarium met allerlei visjes, zeehaaien, roggen en zeeschildpadden boven je hoofd. All around you! ☺
In principe als jullie zo vroeg als wij kunnen komen naar Loro Parque en ook nog met wat goede planning van alle shows, dan zijn jullie om 15.00-15.30 al lekker klaar hier. ☺ (Zie onze video over het park)
Dus na wat te hebben gegeten, besloten wij om weer onderweg te gaan. En gezien de tijd niet via de snelweg, maar via het Teide National park terug te rijden. Het is een bijzonder mooi stuk van Tenerife waar jullie een heleboel leuke foto's kunnen maken!
Park Teide, Tenerife 2019
Wat een mooi eiland, zeg! En wat een mooie bijzondere natuur! Natuurlijk hadden we die dag niet zoveel tijd om alles te kunnen zien en rustig wandelen in het Teide Park, maar we hebben zeker een aantal mooie panorama’s gemaakt. En besloten nog een extra dag een auto te huren en een eiland trip te maken om nog een keer hiernaartoe terug te komen, maar nu van de andere kant! Via Anaga Gebergte
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu