Luxemburg Dag 1 - TouriSTories

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Luxemburg Dag 1

Onze reizen > Rondreis Europa 2017
Dag 1: Château de Vianden - Echternach - Wallendorf Hotel Dimmer
  • Kasteel Vianden
Het regende zaterdagmorgen en was zelfs een beetje donker buiten wanneer wij vertrokken voor onze EU tour.
Maar al snel brak de lucht weer open en bij Eindhoven reden we al volop in de zon op weg naar onze eerste bestemming: Vianden in Luxemburg. 
Bij aankomst scheen de zon heerlijk en konden wij het prachtige kasteel al op een afstand bewonderen.
Men zegt dat het paleis-kasteel één van de grootste en mooiste feodale residenties uit de Romeinse en gotische geschiedenis van Europa is. Nou, we moesten het natuurlijk met eigen oogjes zien.
Na de auto te hebben geparkeerd zijn wij de weg omhoog opgelopen en hebben een bezoek gebracht aan dit prachtige kasteel met heel veel mooie kamers, zalen en uitzichten.
Kortom, met het kasteel van Vianden is onze culturele reis door Europa begonnen! Wij hebben daar circa anderhalf uur doorgebracht om alles rustig aan te kunnen bekijken, leuke foto’s te maken en ervan te genieten.
Het hele kasteel ademt met de geschiedenis! Het werd van de 11e tot de 14e eeuw op de fundamenten van een Romeins kasteel gebouwd. In 1820 was het verkocht stukje bij stukje, wat tot volledig verval van het Kasteel leidde. Jammer zeg!
Later kwam het kasteel in het bezit van groothertog Adolf, de oudste tak van het huis Nassau, en bleef sindsdien voorgoed in het bezit van deze groothertogelijke familie.
Alleen pas in 1977, na de overname door de staat Luxemburg, werd het Kasteel in zijn oude glorie hersteld. En nu behoort het tot één van de belangrijkste monumenten van Europa!
Wijnkelder
Het centrum van Vianden vonden wij ook heel mooi en gezellig. Wij zijn een paar leuke terrasjes voorbijgereden waar wij ook heel graag met een glaasje wijn zouden willen zitten…
Maar helaas hadden wij er geen tijd voor omdat wij toch verder moesten gaan om in te checken bij ons eerste hotel. En wij volgden ons schema.
Hotel Dimmer in Wallendorf is een prima hotel met mooie kamers, een ruim parkeerterrein en met een zeer knus barretje en een ruim restaurant.
Bar en restaurant in het hotel Dimmer
Het hotel DIMMER ligt op de grens van Duitsland en Luxemburg. De omgeving is trouwens ook heel mooi! Schilderachtig! Volgende dag zijn wij opzettelijk vroeg opgestaan om daar een paar foto’s te maken voordat we naar Luxemburg stad vertrokken. De ochtendmist was nog boven de bomen. Prachtig!
Maar goed, na de incheck besloten wij nog een bezoek te brengen aan de stad Echternach om ook daar nog even rond te kijken.
*Echternach
*Het Raadhuis Denzelt
Helaas was het al een beetje laat (bijna 16.00) en wij waren al een beetje moe, dus na een korte wandeling in het centrum, een bezoek aan de Sint-Willibrordusbasiliek en de kerk van de Heilige Petrus en Paulus van Echternach, een paar leuke foto momenten hier en daar, besloten wij toch terug te gaan naar ons hotel. Avondeten en slapen.
*De Abdij van Echternach en de St.Willibrord Basiliek
In de zalen van de Basiliek...
*Het uitzicht van de trap...De Parochiekerk van de Heilige Petrus en Paulus. (Echternach, Luxemburg)
*Na de publicatie van de volgende foto in ons Instagram blog kregen we plotseling een bericht van het Secretariaat van Ville d'Echternach met een verzoek of ze die ook in hun municipaal blad kunnen gebruiken.
Leuk, hé? ☺
*Binnen de kerk... (The Church of Sts. Peter and Paul)
*Achter de kerk van de Heilige Petrus en Paulus.
Eerlijk gezegd vonden wij het centrum van Echternach in het algemeen wat minder gezellig dan het centrum van Vianden. Geen idee waarom, gewoon het gevoel. Misschien omdat het weer toen niet zo mooi was, weet ik niet. Misschien in de zomer is het veel gezelliger in deze oude stad...
Maar sowieso hebben we hier en daar een paar leuke en knusse restaurantjes toch ook gezien! ☺
Ik hoop dat wij één keertje terug komen naar Echternach. Maar al niet voor zijn centrum. Voor het "Klein Zwitserland" - de regio Müllerthal - met zijn talrijke mooie wandelroutes met beekjes, stroomdalen en ruwe indrukwekkende rotsen. En een prachtig watervalletje "Schiessentumpel" - één van de meest gefotografeerde lokaties van geheel Luxemburg!
  • Bezienswaardigheden in Echternach, Luxemburg:
  1. De Abdij van Echternach en zijn museum.
  2. Sint-Willibrordusbasiliek.
  3. De kerk van de Heilige Petrus en Paulus.
  4. Het Prehistorisch museum.
  5. Marktplein en het gemeentehuis Denzelt.
  6. Petite Suisse Luxembourgeoise=het Klein Zwitserland=Müllerthal natuurgebied.
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu