Riu Ocho Rios 4+* - TouriSTories

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Riu Ocho Rios 4+*

Hotels > Jamaica
Transfer tot Riu Ocho Rios neemt ongeveer 1,5-2 uren in beslag. Het ligt eraan hoe druk het op de weg is. 
Dit populaire ClubHotel ligt direct aan het prachtige zandstrand! Het heeft ook een mooi huisrif dat ligt precies tegenover het Deluxe-gedeelte van het hotel. Daar kunt u lekker snorkelen en de rijke onderwaterwereld van Jamaica bewonderen. 
Het huisrif biedt even zoveel soorten kleurijke vissen 
als ook de snorkelexcursie die u kunt kopen bij het hotel. ☺
Het hotel heeft een heel voordelige ligging qua verschillende bezienswaardigheden, onder andere deze twee zeer populaire excursies - Dolphin Cove en Dunn's River Falls - liggen lekker dichtbij.
Territorium is niet groot maar groen! Er zijn een aantal korte wandelpadjes, maar niet veel. We vonden het persoonlijk niet genoeg voor een leuke avondwandeling. Jammer, want in principe beschikt het hotel  over de mogelijkheid om meer wandelpaden aan te leggen als ze het creatief aanpakken... Maar goed, tijdens onze vakantie moesten wij elke avond na het eten creatief heen en weer rondjes lopen om niet veel aan te komen van allerlei lekker eten en drinken 24 uurs all-in! ☺
Het hotel heeft ook spa, fitness, WaterSport, tennisbaan, avondshows en eigen discotheek. 
Riu Ocho Rios bestaat uit een Club-gedeelte en 
een Deluxe-gedeelte dat toegankelijk is alleen voor volwassenen. Min. leeftijd hier is 18 jaar.

Elk gedeelte heeft eigen tuintje en een zwembad.
Club-gedeelte heeft een gezellig groen tuintje met een vijver waar u visjes, waterschildpaden en vogels kunt zien.
Deluxe-gedeelte heeft een simpeler tuintje, maar ook zeer groen en goed verzorgd.
Deluxe-gedeelte heeft een aantal plussen en extraatjes:
-gratis 24 uur WiFi in je kamer en rond het zwembad
-conciёrge-service
-oberservice
-toegang tot twee extra restaurants: Japans 'Tushima' en Gourmet 'Sir Richard'. Deze 2 restaurants kunt u zonder twijfel de beste restaurants van Riu Ocho Rios noemen!
-Geen kinderen
Dus een stuk rustiger 's middags. Dat is zeker een plus ☺
Maar 's nachts helaas kan het precies omgekeerd zijn, want sommige mensen brengen de tijd te wild door: ze vieren elke nacht van hun vakantie alsof het de laatste nacht van hun leven is! Ze drinken te veel, ze praten en lachen te hard, ze zingen liedjes op het balkon, ze schreeuwen en weer drinken, ze nodigen hun vrienden uit naar de kamer om samen nog een borreltje of twee te nemen en zo kan het de hele nacht doorgaan...☺ want in elke kamer kunt u nog een privé barretje vinden met rum, brandy, wisky en vodka plus nog gratis minibar met coca cola enzovoort...Wat hebt u nog nodig voor een gezellig feestje tot 5 in de ochtend??? ☺
Daarom is ons advies:
1) Neemt u maar goede oorstoppers mee, omdat u nooit weet wat voor buren u krijgt.☺ Dus veel succes!
*Zwembad (Deluxe-gedeelte)


Deluxe kamers zijn ruim en schoon. Ze hebben ook een klein gezellig zitgedeelte met een bankje en een tafeltje die staan precies tegenover TV.
Elke kamer beschikt over een gratis kluisje, TV, telefoon, airco en ventilator, fohn, balkon of terras met zitje.
Het minpunt is zeker gehorige muren! 
Maar het is wellicht het probleem van alle gebouwen van dit ClubHotel Riu Ocho Rios of een nadeel van niet goed overwogen architectuurplan.
Riu Ocho Rios beschikt over 8 restaurants en 7 bars! 
24 uurs Ultra All Inclusive!
Hoofdrestaurant St. Ann - (buffet)        breakfast 7.00 -11.30
                                                               dinner 18.30-22.00
Restaurants: Plantation (Club-gedeelte)     lunch 12.00-16.00
Mammee Bay                                            lunch 12.00-16.00

Restaurant Piccola Italia (snacks)                       12.00-24.00

Steak House Mammee Bay (2 sittings) dinner 19.00 en 21.00
Gourmet Sir John               (2 sittings) dinner 18.15 en 20.45
Asian restaurant Mandalay  (4 sittings) dinner 18.30 en 21.00
                                                                     19.15 en 21.30
*Alleen voor gasten van Deluxe-gedeelte:
Gourmet Sir Richard (2 sittings) dinner 18.30 en 21.00 / Japans restaurant Tushima(2 sittings) dinner 19.00 en 21.00
We vonden deze twee restaurants de beste van Riu Ocho Rios Resort! De lekkerste gerechten en heel goede service.
In vergelijking met Riu Playacar Mexico, waar we al vroeger geweest zijn, lijkt het echter zo dat Riu Ocho Rios wat minder diversiteit van gerechten biedt. En af en toe laat de kwaliteit van sommige etenswaren toch veel te wensen over.
Maar u went zich sowieso snel aan een nieuwe omgeving en ook aan nieuwe omstandigheden. Dus geen zorgen over het eten, u verhongert hier nooit! Dat is absoluut zeker!☺ Er is zoveel eten hier dat iedereen altijd iets voor zichzelf kan vinden.
Ieder gedeelte heeft eigen Pool Bar. Er is ook een Beach Bar 'Seagrape' en nog een aantal bars op het territorium van Riu Ocho Rios met allemaal mooie namen: Blue Mountain, Dunn's River, Rastafari, Reggae, Bob Marley, etc.
Sports Bar werkt 24 uurs! Daar kunt u altijd kleine tussendoortjes krijgen: nacho's, popcorn, etc. Koffie en allerlei drankjes.
Dit zandstrand is prachtig! Het is echter niet zo lang, circa 800 meter, maar toch lekker om te wandelen! Waterschoenen zijn hier niet nodig. 
Ligbedden en handdoeken service zijn ook aanwezig. 
Er zijn geen parasols op het strand, maar u kunt lekker in de schaduw van schitterende palmbomen zitten als het te heet wordt. Zeewater is mooi blauw en warm.
Het strand is zeer geschikt voor zwemmen en snorkelen, bijna altijd schoon als het mooi weer is en niet stormt. Als de zee wild wordt, dan kunt u veel zeewier zien aan de kust, en meer bij het Deluxe-gedeelte want daar bevindt zich een prachtig huisrif (waar u lekker kunt snorkelen en van de onderwereldleven genieten), maar het personeel zorgt ervoor dat zeewier en alles wat met de golven naar het strand komt weer opgeruimd wordt. 
Het duurt wellicht alleen maar wat langer dan u denkt ☺, want het personeel werkt lekker ontspannen, dus helemaal zonder haast...
Maar het is de Jamaicaanse manier om problemen op te lossen, de Jamaicaanse levenswijze...Daarom hoort u hier vaak (maakt niet uit wat voor klacht u hebt ☺):"No problem, man, soon come!" Wat betekent: "Kom eraan!" Maar het problem is dat niemand aangeeft hoe lang het kan duren. ☺ Kan kort, maar ook lang zijn. Daarom heeft het geen zin in stress te zitten wachten dat iemand uw problemen snel komt oplossen. Ze komen wel, maar wanneer precies??? Niemand weet het!!! ☺ Daarom ons advies:"Relax, man!", neem een paar Rum-Cola of lekkere Rum Cream drankjes, ga lekker naar het strand, geniet van je vakantie en laat hen zelf hun werk doen. ☺
Personeel is zeer vriendelijk en ontspannen.
Ze werken eraan om uw vakantie zo plezierig mogelijk te maken. Maar als u regelmatig hier en daar ook een paar dollars wilt uitgeven dan werken ze zeker nog harder! ☺ 
Animatie team is de hele dag bezig om u te entertainen. Het is zeker nooit saai in Riu Ocho Rios!
Of ze willen volleyball spelen met u op het strand, of wateraerobics in het zwembad doen, of yogalessen of nog iets wat.
Elke avond treden ze op op het podium voordat de avondshow begint. En als een lokale band komt Live Music concert geven en reggae zingen, willen ze altijd met u op de dansvloer dansen! Lieve, vrolijke mensen!☺ Meer kunnen wij niet zeggen...
*Discotheek 'Pacha' bevindt zich naast het podium voor de avondshows en werkt vanaf 23.00 en tot 02.00.
 Plussen van Rio Ocho Rios Jamaica:
 1. Goede ligging qua bezienswaardigheden 
 2. Direct aan het strand!
 3. Prachtig zandstrand: zeer geschikt voor zwemmen en snorkelen. Geen waterschoenen nodig.
 4. 24 uurs All Inclusive
 5. Goede service, vriendelijk personeel
 6. Water Sport service, Fotoservice
 7. Goede trouwlocatie
 Minnen:
 1. Na een lange reis van 9 uur plus nog het overstappen in Dominicaanse Republiek, plus nog 2,5 uur tot Jamaica zelf, lijkt de transfer vanuit Montego Bay naar Ocho Rios ongelooflijk lang!!!
 2. Gehorige kamers
 1. Neemt u goede oorstoppers mee om lekker te kunnen slapen, want de kamers zijn gehorig.
 2. Niet vergeten uw snorkeluitrusting mee te nemen! Geniet van het prachtige huisrif in de zee dat zich bij Deluxe gedeelte bevindt. Als u snorkelliefhebber bent kunt u hier lekker aan de gang! Allerlei soorten vissen en kleine roggen zwemmen lekker dichtbij het strand, dan hoeft u niks extra te betalen voor een snorkeltocht die het hotel organiseert samen met de WaterSport school. Want geloof ons, daar ziet u wellicht zelfs minder dan hier bij het huisrif als u vroeg in de zonnige ochtend lekker gaat snorkelen. ☺
 3. Deluxe-gedeelte restaurants 'Tushima'en 'Sir Richard' zijn de moeite waard om zelfs een aantal keer te reserveren! We vonden ze de beste restaurants van Riu Ocho Rios en we hebben ieder restaurant 3 keer gereserveerd tijdens onze vakantie! Reserveren kunt u beter een aantal dagen van tevoren doen en meteen voor een komende week of zelfs twee weken. Ze geven u bonnetjes die u moet goed bewaren en met u meenemen als u naar het restaurant gaat. Reserveren kunt u of in de lobby tot 16.00 of in de ochtend bij conciёrge van het Deluxe-gedeelte.
 4. DEET insect afwerende middelen is een absoluut MUST! Er zijn veel muggen op Jamaica die allerlei niet leuke ziektes aan een mens kunnen doorgeven! Dus het is beter op tijd wat nodige maatregelen te nemen:
Wie erg last heeft van muggenbeten, moet ook wat crème meenemen tegen jeuk na een muggenbeet.
- Het is beter uw balkondeur nooit open achter te laten. En wellicht ook voor de slaap uw kamer goed voor te bereiden: spuiten met een special middel tegen muggen.
- Zo veel mogelijk de airco laten draaien, muggen vinden kamers met lage temperaturen "minder gezellig voor een lekker etentje". ☺ Ze proberen zich te verstoppen tot het moment dat het weer lekker warm en vochtig in de kamer wordt.
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu