Riu PLayacar 4+* - TouriSTories

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Riu PLayacar 4+*

Hotels > Mexico
Hotel beoordeling: Riu Playacar****+. Mexico (februari-maart 2013)
Riu Playacar ligt in de rustige hotelzone Playacar - totaal 5 km lang - en direct aan het prachtige strand van Playa del Carmen dat zeer geschikt is zowel voor zwemmen als ook voor lange strandwandelingen!
Transfer vanuit Cancun naar Playa del Carmen neemt circa 1 uur in beslag.
Precies tegenover het hotel bevindt zich het kleine maar gezellige winkelcentrum Plaza Playacar en Starbucks Coffee café. Leuk extraatje, hé? ☺

*Goed om te weten: gasten van Riu Playacar kunnen gebruik maken van alle faciliteiten van Riu Tequila en 
Riu Yucatan (behalve het diner).

Het is niet groot, maar wel groen en gezellig! Dit hotel is voor degene die van kleinschalige en knusse hotelletjes houden.
Aan de ene kant zijn hier veel minder gasten dan in Riu Yucatan of Riu Tequila wat uw verblijf zeker veel rustiger maakt, maar aan de andere kant heeft Riu PLayacar toch veel te bieden voor een aangename en actieve vakantie: verschillende watersportactiviteiten en natuurlijk een bruisende avondanimatie! Animatie team werkt voor u dag en nacht ☺.
Riu Playacar heeft 2 zwembaden en 1 kinderzwembadje.
Op het territorium van Riu Playacar kunt u allerlei leuke diertjes tegenkomen die zich daar heel goed en veilig voelen, met name: neusbeertjes, leguanen, eekhoorntjes,
Midden-Amerikaanse agoeti's (is soms ook Midden-Amerikaanse goudhaas genoemd) , verschillende zingende vliegende en snelrennende vogels. ☺
Ze lopen vaak hier en daar op het gazon helemaal zonder haast en u kunt leuke foto's van hen maken.
*Goed om te weten: in 2015 wordt Riu PLayacar helemaal gerenoveerd!
We hadden een voordelige kamer, maar het was ruim en goed genoeg, dus die beviel ons prima! Wellicht was de kamer een beetje gedateerd, maar alles was schoon en werkte prima en wij waren tevreden.
Elke dag waren we verrast door de creativiteit van ons kamermeisje dat uit de handdoekjes allerlei mooie figuurtjes voor ons maakte.☺
Elke kamer bevat een TV, gratis kluisje, airco, ventilator en een leuk extraatje - likeurdispenser met Tequila, Rum, Brandy en Vodka. Minibar in de kamer is ook gratis en wordt elke 2 dagen bijgevuldElk gebouw heeft ook een ijsklontjes machine. Dus als u een lekker cocktailtje voor de slaap wilt maken, geen probleem ☺, hoeft u niet naar de bar te gaan! Lekker makkelijk, hé?
Riu Playacar heeft 3 restaurants en 3 bars.
In het restaurant Turquesa waren er 2 delen:
Steak House met heel lekkere spareribs en Mexicano met allerlei gerechten uit de Mexicaanse keuken. Daar kunt u A la Carte eten, maar u moet zich van tevoren inschrijven.
Hetzelfde geldt ook voor het restaurant Jade (Asiatico), daar krijgt u een buffet van asiatische gerechten. Dit restaurant vonden wij eerlijk gezegd minder spectaculair en die gerechten minder lekker. Maar het was goed om te doen voor de verandering van de omgeving... Hoe het ook is, wij waren zeker blij met onze avondjes in Steak House en in het Mexicaanse deel van Turquesa restaurant! 
Toppie! ☺
Het hoofdrestaurant El Porche is natuurlijk het meest bezocht, daar krijgt u ontbijt en diner in buffetvorm. De keuken is lekker en heel gevarieerd!
Er waren ook de zogenaamde "speciale avonden" wanneer de gasten nog meer culinair verwend werden met bijzondere gerechten zoals garnalen en kreeft of verse aardbeien met het fontein van warme chocola... 
Тja, nog steeds loopt het water ons in de mond. ☺
Het strand is fantastisch: ruim genoeg, schoon, het parelwitte zand, gracieuze palmbomen, zeemeeuwen en pelikanen...
Riu Playacar heeft genoeg ligbedden voor zijn gasten. Er zijn geen parasols op het strand, maar meer dan genoeg mooie palmbomen om de schaduw te kunnen vinden als het           's middags te heet  in de zon wordt.
De zee is lekker warm en prettig om te zwemmen.
Riu WaterSport organiseert snorkeltochten naar het dichtbije rif, waar u veel mooie visjes en zelfs roggen kunt zien.
*Goed om te weten: Alle stranden van Playa del Carmen zijn ongeveer 10 m breed en worden prima onderhouden. Bovendien heeft elk strand een eigen beheerder die zorgdraagt voor de veiligheid.
Heel vriendelijk en klantgericht. Meer kunnen wij niet zeggen. Alles was goed en zonder problemen!☺
Plussen:
  1. Goede ligging: direct aan het strand!
  2. Kleinschalig, rustig en knus
  3. Goede keuken
  4. Het prachtige brede zandstrand: zeer geschikt voor zwemmen, watersporten en wandelen.
  5. Goede service
Minnen:
  1. Het enige min wat wij hier wellicht kunnen bedenken is dat de meeste bezienswaardigheden zich niet zo dichtbij het hotel bevinden...Dus als u wilt wat excursies nemen, zal de reis met de bus tot bepaalde locaties een tijdje duren. Maar wij vonden het niet vervelend, bovendien konden wij in de bus heel lekker doezelen en uitrusten. ☺
  1. Kleine coupures voor fooien voor het personeel meenemen!!! Ondanks dat alles all-in in Riu Playacar is, verwacht het personeel van jullie toch wat fooien als het gebaar van dankbaarheid voor het werk wat ze elke dag voor jullie doen.
  2. Wie gek is op snorkelen: excursie 3-in-1 snorkelen is de moeite waard, een unieke ervaring! Gegarandeerd snorkelen met zeeschildpadden in het natuurgebied Akumal! Plus snorkelen in twee mooie cenotes:een open en een gesloten met stalactieten en stalagmieten.
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu