Tenerife: Eiland Tour - TouriSTories

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Tenerife: Eiland Tour

Onze reizen > Spanje
Na onze trip naar het Loro Parque en het korte bezoek aan het nationaal park Teide besloten wij om toch nog een keer een auto te huren en een eiland trip te gaan maken.
Dus vroeg op en met een volle tank en opgeladen telefoons weer op pad. Onze eerst bestemming was helemaal in het noordoosten, zelfs voorbij de hoofdstad Santa Cruz de Tenerife, namelijk Playa de las Teresitas. Eén van de mooiste, zo niet het mooiste en grootste zandstrand van Tenerife.
Heerlijk om daar in de ochtendzon te lopen! Een beetje fris, maar toch even de voetjes in het (koude) water en daarna op één van de terrasjes genieten van een heerlijk kopje cappuccino.
*Playa de Las Teresitas
We hebben nog veel te zien en dus weer onderweg via de TF-12 een weg die vanuit het noorden midden over het eiland loopt. Deze weg geeft je fantastische uitzichten en mogelijkheden voor stopjes en foto’s.
*Anaga Gebergte
Let wel op je gaat echt omhoog en daar is het aanmerkelijk kouder dan op het strand. Dus een warm vest of een zomerjasje is goed om mee te nemen.
Er zijn zoveel mooie plekken hier op de weg dat je bijna overal wil stoppen om fotootjes te maken. Maar let goed op het verkeer.
*Eén verborgen weggetje bleek ook verrassend mooi te zijn!
Via deze weg zijn we de richting San Cristóbal de La Laguna gereden maar niet zonder een stop bij het viewpoint Jardina. Wat een fantastisch uitzicht over het eiland! Hier besef je dat het eiland er heel anders uitziet dan bij Playa de las Americas, niet alleen maar strand, zand, asfalt, winkels, cafés en weinig groen, maar een oase van groene velden en bossen!
*Fotostop Jardina
Vanuit San Cristóbal de La Laguna zijn we verder gereden eerst over de C-824 (via La Esperanza, waar we hebben geluncht bij het restaurant El Nuevo Junquito, en ook Mirador Pico de las Flores), daarna over de TF-24 welke uiteindelijk via de TF-21 bij de Teide uitkomt. Dus lekker makkelijk.
*La Esperanza, restaurant El Nuevo Junquito.
Als gezegd deze mooie weg brengt je vanzelf in het park Teide en hoe dichterbij je komt, des te kaler en grilliger het landschap wordt. Meer en meer zie je de gevolgen van de oude vulkaan uitbarstingen, heel mooie kleuren van de grond en de rotsen.
*National park Teide: MUST-SEE op Tenerife!
Het is al wat later als wij bij de Teide zelf aankomen. Het is ook erg druk hier en wij beslissen om een klein stukje (16 km) verder te rijden naar Los Roques de Garcia en Tajinaste Rojo Viewpoints. De laatste is zo genoemd naar de bijzondere endemische plant van Canarische eilanden (Tenerife/La Palma) die je hier inderdaad kan zien.
*Tajinaste Rojo = "Echium wildpretii" is een tweejarige plant.
*Wandelroute
Op deze plek zijn we gestopt voor wat foto momenten en een wandeling. Wat een mooi plekje met veel rotsformaties, mooie bloemen en een fantastisch uitzicht op de Teide! Ondanks dat de zon toen super actief was en zo heet dat we tijdens deze wandeling onze voorraad water tot het laatste druppel hebben opgedronken, was het toch de moeite waard om hier een rondje te gaan lopen. Zoveel mooie foto’s!
We hadden nog wat tijd en wilden via Los Gigantos (heel mooie rotskust) naar Playa de las Americas terug te rijden. Maar helaas! Heel Los Gigantos was die dag afgesloten i.v.m. een rally, dus wij moesten dit overslaan.
Dan maar na een mooie en geslaagde dag terug naar ons appartement!
Zeker raden wij iedereen aan om een auto op Tenerife te huren en op eigen gelegenheid het eiland te verkennen.
*De beste tijd om naar Tenerife te gaan is mei en juni, als jullie het eiland echt op zijn mooist willen zien. Alles bloeit hier precies op deze tijd. Fantastisch!
Kortom, Tenerife is geschikt voor iedereen! Van avonturier tot rustzoeker en zeker natuurliefhebber. Als je op zoek bent naar een leuke en afwisselende vakantie is Tenerife jouw bestemming!
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu