Washington Slagbaai National Park - TouriSTories

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Washington Slagbaai National Park

Onze reizen > Bonaire 2017
  • Dag 1: Washington Slagbaai National Park (lange route)
Het is verstandig op Bonaire voor een aantal dagen een auto te huren en in je eigen tempo dit mooie eiland te bekijken. Wij hebben het ook gedaan! En het eerste waarmee wij wilden beginnen was het Washington Slagbaai Nationale Park - de belangrijkste bezienswaardigheid van Bonaire.
Op weg naar het Washington Slagbaai National Park Bonaire hebben wij een stop gemaakt bij de eerste bezienswaardigheid "Seru Largu", een mooi uitzicht punt dat je een fraai overzicht geeft van een groot deel van het eiland.
*Seru Largu: vanaf dit punt heb je een prachtig panorama-uitzicht.
Daarna ging de weg via Rincon - het oudste dorp van het eiland. Aangekomen bij het park mochten wij na het laten zien van onze Nature Stinapa penningen, onze paspoorten en de aankoopbewijzen van de penningen het park in. Eindelijk! ☺
*Nieuwsgierige hagedissen ontmoeten jullie al naast de ingang)))
Het park biedt twee mogelijkheden: een rondrit van 1,5 uur en één van 2,5 uur. In de werkelijkheid wordt het veel langer, als jullie mooie foto's willen maken, snorkelen en van de natuur genieten in je eigen tempo. Dus let op de tijd! Het park gaat dicht om 17.00. 
Nog één moment waarmee je de rekening moet houden is dat het park één richting verkeer is, dus als je iets mist, kan je niet terug. ☺
*Saliña Matijs
Wij besloten die dag de lange route te nemen, welke je langs de oostzijde van het eiland (dus zeg maar aan de oceaankant) voert. Deze kant is veel ruiger dan de meer beschutte westkant. Het land is vlak en schoongeblazen door de wind waardoor het heel goed de vulkanische ondergrond kan zien. Ook de vele boca's (plaatsen waar de zee met geweld op de kust beukt) geven je een goede indruk van de krachten, die er ooit hebben gespeeld.
  • Onze eerste fotostop was Playa Chikitu.
*Playa Chikitu is a gorgeous white sand beach! But it's not recommended to go snorkeling or swimming here due to strong currents.
*Onze tweede fotostop - Boka Chikitu
Ook de omgeving is uniek. Van cactusvelden en heuvelruggen tot enorme stenen, bijzondere rotsformaties en zelfs rotswanden! Alles kom je er tegen.
*Seru Grandi
Naast Seru Grandi bevindt zich Suplado Blowhole, ook een mooie natuurcreatie.
*Suplado Blowhole
Onze volgende stop in het Washington Slagbaai Park was één van de mooiste baaien die wij ooit gezien hadden! 
  • Boka Kokolishi - een klein verborgen zandstrandje omsingeld door magnifieke rotsen. 
Deze sprookjesachtige baai heeft op ons heel veel indruk gemaakt! Mother Nature at her finest!
*Panorama's van beide kanten van de baai Kokolishi
*Boka Kokolishi - is an idyllic spot to picnic under a parasol. So, don't forget to take it with you! There is almost no shadow here)))
Via het meest noordelijke punt met zijn vuurtoren kom je dan weer in het wat meer begroeide westelijk deel van het eiland. Je rijdt/hobbelt tussen enorme cactussen door, ziet hier en daar heel mooie vogels.
*Zo grote cactussen naast de vuurtoren!!! Indrukwekkend, hé? ☺
Op deze route was de volgende stop - Pos Mangel. Wat is eigenlijk POS MANGEL? Het is één van de natuurlijke zoetwaterbronnen van het park voor dieren en vogels. Dus de kans is zeer groot dat je hier veel leguanen, hagedissen en zeldzame vogels ontmoet.
In de werkelijkheid ziet er Pos Mangel niet zo indrukwekkend uit. Het lijkt op een klein groene plas. Maar het is toch de moeite waard om te bezoeken. Tenminste voor zulke mooie opnames...
*1 vogeltje hebben wij toch gezien! Precies boven de plas.
*POS MANGEL is an ideal spot for bird watching! Especially in the early morning.
Na Pos Mangel brengt de kronkel en hobbel weg je uiteindelijk aan de westkust, waar ook mooie (mini)strandjes en snorkel mogelijkheden zijn. (Lees verder...)
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu