Washington Slagbaai Park (2) - TouriSTories

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Washington Slagbaai Park (2)

Onze reizen > Bonaire 2017
*Saliña Funchi
De eerste baai aan de westkant van het Washington Slagbaai National Park is Playa (en Saliña) Funchi. Een heel mooie plek waar je ook kan zwemmen en duiken. Die dag was ons doel met het park kennis te maken en zo veel mogelijk te kunnen zien. Dus wij hadden geen zwemkleding met ons mee. Daarom hebben wij onze foto's en kleine video's gemaakt en deze schilderachtige baai verlaten zonder frisse duik in de zee te nemen. Jammer, maar er is nog veel meer om te zien in het park!
*Playa Funchi
De volgende baai op onze route was Wayaka 1. Het leek op een grote plas met zeewater omsingeld door rotsen aan de ene kant en een grote muur van kiezelstenen aan de andere. Dus niet om te zwemmen. Heel veel zeewier, klei op de bodem en muggen. Heel veel muggen of andere insecten die heel hard bijten! Niet leuk dus.
Maar daar hebben wij toen een zeeschildpadje gezien! Heel kort. Het lukte ons niet om foto's van dit momentje te maken. Maar toch. ☺
*Wayaka 1
Het strandje Wayaka 2 heeft meteen een grote indruk op ons gemaakt! Liefde op het eerste gezicht! ☺
Toen al hebben wij daar een grote mooie vis in het water gemerkt. En wij verheugde ons erop om daar de volgende dag naartoe te gaan snorkelen.
Na Wayaka Beach kom je naar Boka en Saliña Slagbaai, ook een heel mooi strand! Zeer ruim. Hier kan je ook lekker zwemmen, snorkelen en duiken. Het enige wat jammer was dat alle huisjes daar op slot waren. Geen café, geen winkeltje of zo. Veel mensen verwachtten daar een eethuisje te vinden en waren zeer teleurgesteld. Tja, kan gebeuren. 
Dus als jullie naar het Washington Slagbaai National Park gaan, nemen jullie alles mee! Water, broodjes, fruit, snoepjes. Kortom, alles wat jullie nodig hebben. Anders in plaats van genieten lijden jullie de hele dag aan honger en dorst. 
Niet leuk, hé? Zeker niet de bedoeling van zo'n mooie dag in het park, dat zo rijk aan natuurschoon is! ☺
*Boka Slagbaai: snorkeling and cliff jumping! The old port buildings are now used as a shaded picnic area.
Saliña Slagbaai is een goede plek voor vogelspotten: flamingo's en andere watervogels. Eerlijk gezegd hebben wij niet zo veel vogels gezien. En ze waren te ver van ons om heel goede foto's te kunnen maken. Maar wij hebben daar ook niet zo veel tijd doorgebracht. Omdat iedereen deze baai niet later dan om 16.00 moet verlaten. Want de weg naar de uitgang/ingang duurt ook circa één uur, en het park gaat dicht om 17.00.
*Saliña Slagbaai, flamingo's en andere vogels.
Vanuit het park zijn wij naar het beroemde Gotomeer (Lagun Goto) gereden waar duizenden flamingo's zouden moeten zijn. Waar waren die? Geen idee! Wij hebben ongeveer 5 gezien en niet zo dichtbij zoals wij verwacht hadden. ☺
  • Dag 2: Washington Slagbaai National Park (korte route)
Deze keer hebben wij voor de korte route gekozen. Omdat wij heel graag wilden snorkelen! Dat was ons doel voor deze dag. Want het strand Wayaka 2 heeft al ons hart gestolen. ☺
Op deze route zagen wij meer begroeiing, meer cactussen. En bloeiende cactussen ook! Overal waren die kleine gele bloemetjes. Mooi! Dus wij stapten uit de auto om een paar leuke foto's te maken.
PUT BRONSWINKEL is onze volgende stop geworden. Het is een andere bron vers water in het park voor vogels en dieren. Ideaal voor vogelspotten.
*Weggetje naar Put Bronswinkel, met een prachtig uitzicht op de mooie berg Brandaris (241m.)
*Put Bronswinkel zelf! Weer een klein groene plas met regenwater. In principe, niks bijzonders. Maar toch mooi!
Wij hebben bij Put Bronswinkel geen dieren of vogels gezien. Helaas! Maar zeker een paar vogeltjes gehoord! ☺
Maar goed, vooruit. Ons doel was toch snorkelen. Dus wij moesten verder rijden. Via deze korte route kwamen wij weer aan de westkust uit. 
De eerste baai was Playa Funchi. Weer een paar foto's en eindelijk snorkelen!!! Het is een groot plezier om een frisse duik te nemen als het zo warm is zoals op Bonaire! Maar het water was hier niet zo helder, dus wij konden geen mooie foto's van visjes maken. Helaas.
*Panorama van Playa Funchi
*Er zijn veel hagedissen hier! Dus pas op dat jullie je etenswaren goed verpakt achter laten als jullie gaan zwemmen, snorkelen of duiken.)))
*We hebben een klein stukje kiwi aan dit kleine diefje gegeven ☺
De tweede baai was Wayaka 2. Het strandje zelf is zeer klein! Het is bijna onmogelijk om hier een plekje te vinden waar je je spullen kunt neerleggen. Maar het is heel makkelijk en aangenaam in het water te stappen, in vergelijking bijvoorbeeld met de vorige baai Funchi. Hier is een zandstrandje en daar was een kiezelstrand. 
We gingen meteen in het water en we waren heel aangenaam verrast. Veel visjes! Meteen naast je voeten!
*Panorama's van het strand Wayaka 2
Hier op deze plek met een inimini strandje hebben wij uren gesnorkeld met de mooiste en grootste vissen, die wij ooit hebben meegemaakt. Later hebben we in het Internet de naam gevonden van die grote groene vis, die zoveel indruk op ons gemaakt hadden. Rainbow Parrotfish. Prachtig! Onvergetelijke ervaring!
*In vergelijking met de andere vis op deze foto zie je meteen hoe groot Regenboog Papegaaivis was. Zeker meer dan 1 meter!
Maar aan alles komt een einde. Dus vanuit deze mooie plek (Wayaka 2) zijn wij richting Boka Slagbaai gereden. 
Deze baai is een mooie plek om even in de schaduw te lunchen en van het mooie strand te genieten. Dat hebben wij juist gedaan! ☺
*Boka Slagbaai
En zo is het alweer de tijd om de laatste rit van 1 uur door het park te maken (richting de uitgang) en terug te keren naar ons hotel Plaza Beach Resort Bonaire.
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu