Zwitserland Dag 5 - TouriSTories

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Zwitserland Dag 5

Onze reizen > Rondreis Europa 2017
De grotten en kastelen aan het Thunermeer (Oberhofen - Hünegg - Thun)
De eerste stop van deze dag is de mooie grotten van St.Beatus - MUST-SEE aan de noordoostelijke oever van het Thunermeer!
St.Beatus-Höhlen bevinden zich in slechts 6 km van Interlaken en zijn makkelijk te bereiken met de auto, bus of boot.
*Openingstijden: vanaf midden maart t/m eind oktober 9.30 – 17.00.
Direct bij aankomst wisten wij al dat de keuze om met de auto te gaan een juiste beslissing was. Wij waren de eersten en de enige om zo vroeg aan te komen. En het was de moeite waard!
*Swiss Caves of St.Beatus - MUST-SEE in Switzerland.
Geen andere toeristen, dus alle tijd om foto’s te maken van de mooie watervallen en adembenemende uitzichten! Deze plek is zo schitterend dat je eigen ogen niet kan geloven! Wat een schoonheid!
Ook waren wij als eerste bij de kassa, om 9.30 eigenlijk, en mochten direct naar binnen, met niemand anders in een grot van bijna 1 km lang. Het eerste wat wij zagen was de cel van de heilige Beatus.
Daarna was 1 km van leuke goed verlichte ondergrondse tunneltjes en zalen met kleine riviertjes en watervallen aan het begin en vol mooie stalactieten- en stalagmietenformaties aan het eind! Prachtig!
En wat een mazzel! Nog niemand voor je voeten of voor je camera. Heerlijk! En de tijd genoeg om alles goed te kunnen bekijken. (Pas toen wij aan het einde van de grot weer terug moesten keren, kwamen de eerste mensen ons tegemoet.) 
We hebben in de grotten van St.Beatus ruim 2 uur doorgebracht om zonder enige haast van deze natuurpracht te kunnen genieten en nog honderden foto's daarvan te maken!
*Speciale wandelschoenen zijn hier niet nodig.
**Het is verboden in de grotten een driepoot te gebruiken om foto’s te maken. Een goede camera mag wel, dan heb je meer kans op goede opnames. 
Na nog een kopje koffie met een fantastisch uitzicht op het Thunermeer in het panorama restaurant van de grotten zijn wij verder gereden naar Schloss Oberhofen, gelukkig en helemaal klaar voor nieuwe avonturen en positieve verrassingen! De dag is net begonnen... ☺ 
Het kasteel Oberhofen met zijn middeleeuwse wachttoren en torentje aan het water ligt ook aan de oever van het Thunermeer. Het uit de vroege dertiende eeuw stammende kasteel herbergt nu een woonmuseum, mooi en heel interessant.
*Openingstijden: vanaf midden mei tot eind oktober elke dag (behalve maandag) 11.00 – 17.00. Maandag gesloten!
*Schloss Oberhofen
Hier kwamen wij om een uur of half één. Het weer is nog beter geworden! Blauwe lucht, de zon schijnt, lekker warm! Wat een fantastische dag! Ook goed om mooie foto’s te maken! Het landschap in de buurt van het kasteel Oberhofen is heel schilderachtig!
Schloss Oberhofen is een prachtig bewaard kasteel met heel veel mooie en nog originele kamers. Van neogotische eetzalen en ridderuitrustingen tot een oriëntale rookkamer op de bovenste verdieping met een prachtig uitzicht op bergen en het meer!
*The Oriental Smoking Room
*Het uitzicht vanuit de oriёntale rookkamer...
In de tentoonstellingsruimtes van het Woonmuseum is de Bernse wooncultuur van de zestiende tot de negentiende eeuw te zien. Zoveel mooie kleine details!
*De slotkapel met muurschilderingen uit eind vijftiende eeuw kan vandaag nog steeds geboekt worden voor doop- en huwelijksfeesten.
De grote kasteeltuin is ook heel mooi! Hij staat bekend als één van de mooiste in het Alpengebied. Met een paar fonteintjes, markante boomgroepen, exotische struiken en kleurrijke bloemenperken. Dus neem maar tijd en loop het kasteel rond. Het is de moeite waard om te zien!
*In de mooie tuin van Schloss Oberhofen...
Voordat wij weer verder gingen hebben we nog heerlijk in de zon onze broodjes opgegeten en genoten van het fraaie uitzicht over het meer van Thun. Super leuk!
Het volgende kasteel op ons lijstje was Schloss Hünegg (Hilterfingen). Ook weer een heel mooi bewaard gebleven buitenhuis met fraaie kunst en een mooie tuin, een pareltje aan de kust van het Thunermeer.
*Openingstijden: mei 15 – oktober 15 → Dinsdag t/m Zaterdag 14.00-17.00
Zondag 11.00-17.00 (Maandag gesloten!)
*Hunegg Castle aan het Thunermeer.
Dit kasteel is ongeveer in 1862 opgebouwd. En het interieur is onveranderd gebleven sinds 1900! Dus hier krijg je echt het gevoel dat de tijd is stilgestaan. En dat de eigenaars in elk momentje naar huis terug zouden komen...
*Neem maar tijd om onze fotogalerij uit 27 foto's te bekijken...↓↓↓
Het is een groot plezier om met je fototoestel door de kamers van het kasteel te lopen. Pracht en praal! Overal zijn zo mooie details! Elk hoekje is hartstikke interessant en de moeite waard om te bestuderen en fotograferen. Imposante slaapkamers en garderobes, een leuke badkamer, verschillende woonkamers en werkkamers. Een zeer interessante keuken en verschillende ruimtes voor dienstmeiden, een klein donker wijnkeldertje en zelfs een wintertuintje met wat exotische planten, zitjes en een binnenfontein! Ongelooflijk!
* De keuken van het kasteel is de grootste pret voor ons geworden!)))
Kortom, het interieur heeft op ons een zeer grote indruk gemaakt! Zonder enige twijfel, één van de mooiste en interessantste kastelen die wij ooit gezien hebben! Wij hebben binnen het slot Hünegg circa 1 uur doorgebracht en heel veel plezier gehad.
Hierna zijn wij doorgereden naar Thun! De laatste stop van deze dag!
De stad Thun aan het zuidelijke puntje van het Thunermeer is de poort naar het Berner Oberland. De historische oude binnenstad, waarin het kasteel uit de twaalfde eeuw met het kasteelmuseum staat, ligt op ongeveer een kilometer van het meer, aan de rivier Aare. 
Daar hebben we lekker gewandeld en natuurlijk het kasteel van Thun ook bezocht.
*Openingstijden: 
  • april - oktober elke dag 10.00-17.00. 
  • november - januari 13.00-16.00 alleen 's Zondags. 
  • februari – maart 13.00-16.00 elke dag.
*City Hall Square in Thun (Rathausplatz)
We hadden net de tijd genoeg om het te kunnen bekijken. 1 uur was te onzer beschikking, omdat we pas om 16.00 hiernaartoe kwamen. En het kasteel was open tot 17.00.
Eerlijk gezegd viel ons bezoek een beetje tegen in vergelijking met vorige twee prachtige kastelen. Hier vonden wij de tentoonstelling een beetje saai en niet zo indrukwekkend. Alleen een paar zalen waren min of meer interessant.(Maar sowieso staan bijna alle museumstukken hier achter het glas. Dus minder leuk en wat moeilijker om foto's te maken.) En er zijn een aantal torens helemaal boven in het slot waarvandaan je een prachtig uitzicht hebt! Dat was het.
Verdere bezienswaardigheden in de oude binnenstad zijn de stadskerk met toren uit de tijd rond 1330, het stadhuis uit de zestiende eeuw, de oude binnenstad zelf en de talrijke restaurants en cafés langs de Aare.
Na het kasteel zijn wij een kerkje binnen gelopen waar men op een prachtig orgel aan het spelen was. Hij was blijkbaar aan het oefenen (want volgens de openingstijden had de kerk al lang moeten gesloten zijn!) en wij waren stiekem aan het genieten van een fantastische orgelmuziek.
En later zaten wij aan het water lekker wijn te drinken. Een heel mooie plek! Er zijn zo veel leuke terrasjes langs het water in Thun, dat het zeker in een MUST-DO lijst moet staan!
Al met al, een super leuke dag vol mooie ervaringen en onvergetelijke momenten! ☺
(Straks lees verder over de dag 6...)
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu